SKARN er en helt ny samtidskunstskole for unge i Kunstnernes Hus og Den Frie Udstillingsbygning. Det er et eksklusivt tilbud til børn og unge kunstneriske mennesker, der vil arbejde med den skarnagtige, frisindede og legesyge samtidskunst.

SKARN er et samarbejde mellem Den Frie Udstillingsbygning, Dansehallerne, Fotografisk Center, Poesiens Hus og Billedskolen i Tvillingehallen og Snyk. Skolen er på den måde et fælles initiativ, der skal give børn og unge mulighed for at gå til samtidskunst, ligesom man går til fodbold, klaver eller traditionel billedskoleundervisning. 

SKARN adskiller sig fra de mange andre gode tilbud, der findes på landets billedskoler ved at holde fokus på samtidens kunst og de dertilhørende medier og praksisformer. 

På de allerede eksisterende billedskoler arbejdes der hovedsageligt i de mere traditionelle medier: maleri, skulptur, tegning – kort sagt meget objektfokuseret kunst. Derfor er der behov for en kunstskole, hvor børn og unge får mulighed for at udtrykke sig gennem og eksperimentere med nyere medier og materialer – herunder lyd. 

Tilmeld dit barn allerede nu

SKARN ledes af billedkunstner Jette Ellgaard, der i kraft af egen kunstneriske praksis har et indgående kendskab til både foto, video, lyd, performance og kreativ skrivning.

Udover Jette Ellgaard er der tilknyttet flere stærke kunstnere fra den dansk samtidskunstscene, som man som elev også bliver undervist af. 

Efter et skoleår vil alle elever have stiftet indgående bekendskab og have fået praktiske erfaringer med både lydkunst, videokunst og fotografi, internetbaseret kunst, performance og art-writing. Forløbene afsluttes med en kort udstillingsperiode, hvor elevernes egne værker præsenteres.

I 2019 er undervisningen gratis og foregår på følgende dage;

10-12 år – mandag 15.45-17.45 ved kunstner Agnete Bertram (fra 26. aug.-25. nov.)

13-15 år – mandag 18.00-20.00 ved kunstner Agnete Bertram (fra 26. aug.-25. nov.)

13-15 år – onsdag 17.30-19.30 ved kunstner Jette Ellgaard (fra 28. aug.-27. nov.)

Der er et meget begrænset antal pladser. Tilmelding efter først til mølle princippet.

Yderligere information og tilmelding rettes til Jette Ellgaard på skarn@denfrie.dk

Læs mere om SKARN her 

SKARN er et samarbejde mellem Den Frie Udstillingsbygning, Dansehallerne Fotografisk Center, Snyk, Poesiens Hus og Billedskolen i Tvillingehallen.