Tirsdag eftermiddag var danske komponister, sangskrivere og tekstforfattere samlet på H.C. Andersen Slottet i Tivoli til uddelingen af Carl Prisen.

Det er Musikforlæggerne i Danmark, der står bag prisen, og det er sjette gang, den bliver uddelt. Der uddeles priser i i alt 14 kategorier, og på forhånd var komponist Bent Sørensen en slags favorit ved seancen med nomineringer i fire kategorier. Det blev til to priser i kategorierne ‘Årets klassiske komponist - stort ensemble’ og ‘Årets internationale succes’.

En vidunderlig sten i skoen

Bjarke Svendsen, der er daglig leder på Snyk, overrakte prisen i den for 'Årets internationale succes' og fremhævede blandt andet Bent Sørensens evne til at bygge bro med nyt og gammelt.

- I dette tilfælde en vinder, der forlener musikhistorien med samtiden. En musik, der virker fortrolig og fremmed på samme tid. Som vi tvivlende færdes hjemmevandt i. Det er en romantisk musik, som ikke er fanget i romantikken. 

- På den vis er modtageren kærligt kompromisløs - en vidunderlig sten i skoen. Musikken er påpegning af, hvad vi kommer af og derfor er, men også at mennesker er vorden og derfor på vej til at blive til. 

Prisen for ‘Årets klassiske komponist - lille ensemble’ gik til Louise Alenius Boserup for kammeroperaen ‘Silent Zone’.