PULSAR festival byder i år på 14 koncerter under temaet 'Young composers and artists – a 360° survey'. I år med særligt fokus på Knud Viktors unikke kompositioner og composer-in-residence Unsuk Chin. 

International stjernekomponist på besøg

Årets composer-in-residence på PULSAR festival er den koreanskfødte Unsuk Chin, som har modtaget nogle af den klassiske musiks største hæderspriser. Sidste år blev hun tildelt Wihuri Sibelius Prize, og i 2004 modtog hun Grawemeyer Award for sin violinkoncert. På festivalen er Chins musik bl.a. repræsenteret ved to danske førsteopførelser.

Åbningskoncert mellem drøm og virkelighed

Til åbningskoncerten den 8. marts opfører DR Symfoniorkestret bl.a. Chins værk ’Tableaux vivants for orchestra’ (2015) baseret på en romantisk fortælling mellem fantasi og realitet. Til samme koncert giver tre unge komponister Finnur Karlsson, Esben Nordborg Møller og Arvid Hansell deres vidt forskellige bud på orkestergenren i det 21. århundrede. 

Knud Viktors sjældent opførte musik

PULSAR festival sætter den 8. marts spotlys på den dansk/franske lydkunstner Knud Viktor. Viktor døde i 2013 inden hans værker vandt større udbredelse i Danmark, men nu kan du på PULSAR høre hans musik sammen med værker af komponisterne Xavier Bonfill og Marcela Lucatelli, der som Viktor, arbejder i krydsfeltet mellem lyd og billede.

Esbjerg Ensemble og Katrine Gislinge

Årets gæsteensemble er Esbjerg Ensemble, som opfører splinternye kompositioner fra årets workshop med komponist Bent Sørensen og seks unge komponister fra København og Aarhus. Værkerne bliver sat i relief af Sørensens 'Pantomime' med Katrine Gislinge som klaversolist den 13. marts.

Nye vokalklange

PULSARs mangeårige samarbejde med DR bliver i år udvidet med en koncert den 9. marts med DR VokalEnsemblet, som bliver kulminationen på en workshop for fire af DKDM’s unge komponister.