I 2016 lykkedes det NJORD Biennale at bringe Avanti! til Danmark for første gang. I år fortsætter samarbejdet, og på NJORDs afslutningsaften byder orkestret på et program, inspireret af både naturen og af digte, hvor den menneskelige eksistens spejles i naturen. 

Avanti!

Dansk førsteopførelse

Der er en dansk førsteopførelse af Hans Abrahamsen i vente på NJORDs sidste aften, nemlig værket 'To Inger Christensen Sange' med Caroline Wettergreen som solist. Værket er komponeret over Inger Christensens to digte ’Jeg ser de lette skyer’ og ’Se den vandklare kilde'.

Resten af afslutningsaftenens program byder på værker af festivalkomponist Anna Thorvaldsdottir, samt Kaija Saariaho og György Ligeti.

Anna Thorvaldsdottir. Foto: Saga Sigurdardottir

Meditativ Late Night-koncert

Til NJORDs sidste Late Night-koncert samme aften kan du opleve et nyt samarbejde mellem Anna Thorvaldsdottir og Copenhagen Piano Quartet. Thorvaldsdottir har kurateret et helt koncertprogram med egne værker til den unge, prisvindende kvartet. Forvent et tyst, meditativt rum skabt af klange, strukturer, visuals og musikernes åndedrag.

Koncerten byder bl.a. på en dansk førsteopførelse af værket 'Trajectories' for pianist, elektronik og visuals, skabt i samarbejde den anerkendte visuelle kunstner Sigurður Guðjónsson.