Brorsons Kirke bliver fredag 4. oktober fyldt med et tredive musiker stort ensemble, som fremfører verdenspremieren på den britiske bassist og komponists Barry Guys store værk HOTSHOP.

Ensemblet består af studerende fra både Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i København, som ugen op til koncerten har arbejdet med det omfangsrige værk, der henter sin inspiration fra den amerikansk glasskulptør Dale Chihulys arbejde og værksted. 

Værket er inddelt i tolv dele, som hver er formet over Chihulys værkserier: Cylindre, kurve, vaser, Ikebama mm., og små blyantstegninger af glasskulpturerne indgår i partituret. 

Barry Guy fortæller om inspiration fra glaspusterens kogende værksted:

'Jeg var meget imponeret over den måde Chihulys hold arbejder sammen på – højenergisk og koncentreret hele vejen igennem, hvor balancen mellem succes og fiasko ligger i hver medarbejders tekniske færdigheder og i tilliden til en fælles kreativitet. Det er præcis den måde jeg foretrækker at arbejde på!'

Barry Guy blev i december 2016 udnævnt til adjungeret professor på RMC i København, hvor han under jævnlige besøg underviser, øver og spiller med konservatoriets studerende.
HOTSHOP er således et værk bestilt til netop de studerende ved både RMC og DKDM, idet Guy med værket gerne vil fortsætte sin ambition om at nedbryde de umiddelbare forskelle mellem den improvisatoriske og musik fremført med blikket rettet mod det regelrette nodepapir.  

Han forklarer om processen og hensigten med værket: 

'For et år siden havde jeg fornøjelsen af sammensætte en koncert med musik til både studerende fra RMC samt kollegaer med en baggrund i den klassiske musik. Resultatet var imponerende.
Den nye værkbestilling har givet mig mulighed for at forfølge dette spor yderligere, eftersom min opgave har været at skrive et nyt stykke musik, der kunne integrere de to discipliner på en mere sammenhængende måde.
Kompositionen har til hensigt at lokke musikere fra en klassisk- og en improvisationsbaggrund til at bevæge sig ud i ukendte territorier med forhåbentlig farverige resultater.'

Saxofonisten Torben Snekkestad er vært ved koncerten.
- Alle er velkomne. Fri entré. 

Koncerten præsenteres i et samarbejde mellem Rytmisk Musikkonservatorium (RMC), Det Kongelige Danske Musikonservatorium (DKDM), Alice Cph, SNYK og Brorsons Kirke. Værket er skabt med støtte fra Beckett Fonden, samt Augustinus Fonden.