Fredag den 19. februar 2021 lød startskuddet for det nye Musikhuset Køenhavn. Huset præsenterede en særlig koncertaften med tre danske topensembler fra den klassiske musik og markede således starten på etableringen af et nyt epicenter for klassisk akustisk musik.

  Koncerten, som bød på musik fra Danske Strygerkvartet, Halvcirkel og Mames Babegenush, var en smagsprøve på noget af det, huset kommer til at stå for, når de i løbet af 2021 langsomt begynder at åbne huset op. Det flotte palæ på vesterbrogade har nemlig tre koncertsale og muligheder for at etablere cafe og reception, mm.

  Salene kommer til at danne ramme om koncerter for børn og voksne i et bredt spekter fra børneopera til internationale navne inden for den klassiske kammermusik.

  Genrebredden vil være stor – fra Bach til Hans Abrahamsen, fra gammelt til nyt, fra klassisk til spillemandsmusik, fra vokalmusik til etnisk musik, fra jazz til avantgarde – bare musikken i sit udspring er akustisk baseret, for det er det salene er gode til.

  Hvem er huset for? 
  Alle de mennesker, der færdes i København. Her er et hus, hvor der altid vil være et spændende og godt tilbud om levende musik. Her er formidling og imødekommenhed i smukke omgivelser og publikum kan nemt orientere sig om hvad der sker, fordi musikken i høj grad samles her. Bygningerne bærer desuden en enestående historie, så at holde dette hus åbent for offentligheden vil i sig selv være en stor attraktion for hovedstaden.

  Hvem skal bruge huset?
  Huset kommer til at rumme en del kontorpladser, som lejes ud for at samle de musikalske institutioner under samme tag, i stedet for som nu, hvor de sidder spredt i hele byen uden kontakt med hinanden. 

   

  Yderligere info om Musikhuset København: