Odenseanske Momentum er et teater, som insisterer på at præsentere avantgardemusik og den smalle scenekunst - og med stor succes. Teater Momentum formåede sidste år næsten at fordoble sin omsætning - og scenen markerer sig også stærkt på musikfronten med eksperimenterende koncerter, som bliver særligt unikke, fordi de ofte foregår i teaterforestillingernes kulisser.

Musik du ikke finder andre steder i byen

”Momentum bestræber sig på at præsentere musik, du ikke anede du havde brug for. Vi vil gerne give dig den musik, der kan flytte smagsgrænser, stikker til dig, rører dig, måske irriterer dig og selvfølgelig får dig til at tænke og danse.” Sådan beskriver Momentum bl.a. sin musikalske linje. 

Goat spiller på Momentum den 25. april 2018.

Og det er noget, som bliver modtaget positivt af det odenseanske publikum. I et interview med musikmagasinet Passive/Aggressive fortæller Teater Momentums booker Casper Schärfe: 

"Jeg har fået mange personlige tilkendegivelser fra folk, som er ekstremt glade for, at der endeligt begynder at ske noget på den mere eksperimenterende front. Så jeg vil helt bestemt blive ved med at booke artister, som eksperimenterer og konstruerer nye og spændende fortællinger med og i musikken." 

Masser af ny lyd på programmet 

I løbet af foråret præsenterer Teater Momentum 14 koncerter med eksperimenterende musik. Oplev den franske støj-duo Cantenac Dagar, impro-trioen Maniscalco/Bigoni/Solborg, den elektroniske kunstner Kai Whiston, impro vokal-ensemblet IKI, amerikanske psykedeliske Joshua Abrams & The Natural Information Society, de japanske excentrikere fra Goat og meget andet.

IKI spiller på Momentum den 24. marts 2018.

Eksperimenterende venues samarbejder

Teater Momentum har for nyligt annonceret et samarbejde med det Københavnske spillested ALICE Cph, som sammen med TAPE i Aarhus og Studenterhuset Aalborg præsenterer en firedags tour med det britiske band Tomaga.

"For et lille sted, som Momentum betyder det jo rigtig meget at få klap på skulderen af en af dem fra de større klasser", fortæller Casper Schäfe til Snyk om samarbejdet, som han håber fremadrettet kan skabe en dynamik og synergi imellem institutionerne, publikum og artister på tværs af Danmark.