Tilbage i begyndelsen af foråret udsendte Snyk, som den danske sektion af ISCM, et åbent Call for Works til ISCM World Music Days i Shanghai og Nanning 2021. Puljen af indsendte værker blev først behandlet af Snyks TRIM-udvalg, der videresendte seks udvalgte værker i fire af årets kategorier til ISCM’s jury. ISCM’s jury har derefter udvalgt Jan Flessels værk til opførelse under festivalen. Grundet COVID-19 vil ISCM 2021 dog først blive afholdt i marts 2022. 

Jan Flessel er uddannet komponist og har studeret med blandt andet Peter Manfred Wolf, Georg Friedrich Haas, Niels Rønsholdt og Simon Steen-Andersen i Rostock, Basel og Århus. Derudover har Flessel desuden studeret game-design i København. Hans værker spænder fra orkester- og kammermusik til elektronisk musik såvel som musik og lyddesign for computerspil. 

I forbindelse med offentliggørelsen af ISCM’s udvalgte værker har Snyk snakket med Jan Flessel, der ser frem til at få sit værk opført i Kina: 

“Jeg er især spændt på, hvordan værket vil blive fortolket. Det er jo spændende med nye perspektiver fra ikke blot andre musikere, men også en helt anden kultur. Derudover bliver det interessant, hvordan musikerne kommer til at udforske teknologien med instrumenterne i forbindelse med både computer og video.“

Flessel fortæller desuden, at værket havde sin uropførelse i 2017 i Århus med Trio Gemini, og derefter at første opførelse af værket i udlandet var i Belgien med Ensemble Hopper. Hvert ensemble lavede sin egen version af videoen og netop det, at videoen bliver produceret af ensemblet selv, er med til at gøre opførelsen af værket unik. Det bliver derfor også særligt spændende, hvilke interessante lokationer i Shanghai, der kommer til at blive en del af værket. 

Udover Jan Flessels værk er Morten Poulsens værk ‘A Cradle Song for chorus’ også blevet udvalgt. Morten Poulsen har søgt direkte ved ISCM og blevet udvalgt af den kinesiske jury fra ISCM. 

Hvad er ISCM World Music Days?
ISCM (International Society for Contemporary Music) er en verdensomspændende forening og netværk for ny musik med flere end 50 medlemslande. Foreningen afholdt ISCM World New Music Days første gang i Salzburg i 1923, og siden har projektet årligt rejst mellem storbyer over hele kloden.