De første måneder af 2019 har været travle og afvekslende. Og bare for, at I derude har en ide om, hvad vi går og river i her på Snyk, får I her et resumé af årets første måneder. 

For nylig havde vores TRIM-udvalg, der behandler indkomne ansøgninger til transportstøttepuljen og projektpuljen årets første møde. Og det var nok engang en fornøjelse at konstatere, at vi modtager utrolig mange ansøgninger, og ikke mindst utrolig mange gode ansøgninger. Ansøgerne, der tilsammen viser, at miljøet for ny musik er i god form, at initiativlysten er stor og at den ny musik er tro mod sin historie og i rivende udvikling. Næste ansøgningsfrist til puljerne er 1. april kl. 23.59. Læs mere om puljerne her. 

På de indre linjer sker der også ting og sager. Vi har udvidet bogholderafdelingen med en studentermedhjælper, Mikail Turan. Det tegner allerede godt, så velkommen til ham. 

Vi har også lige slået en et barselsvikariat op som producent for G((o))ng Tomorrow. Lyder det som noget for dig, så kan du læse mere her

Kultur på dagsordenen

Om du arbejder som musiker, ensembleleder eller laver festival, så har man typisk det tilfælles, at en anseelig mængde af din tid går med at søge tilskud. Derfor arrangerede Snyk sammen med Tempi og JazzDanmark to kurser i København og Aarhus, hvor der var fokus på gode ansøgninger, kriterier, pr-strategier osv. Pladserne på kurserne blev revet væk, så det er ganske sandsynligt, at vi på et senere tidspunkt gentager successen. 

Det er valgår i år, og det betyder vanen tro, at kulturen fortrænges endnu mere fra den offentlige debat, end den ellers bliver. Derfor forsøgte vi os på Snyk med at sætte kulturen på dagsordenen. Det skete af to veje. Vi arrangerede et særdeles velbesøgt debatarrangement med titlen Hvem ejer den frie kunst? 

Som opvarmning til arrangementet havde undertegnede skrevet en kronik til Altinget, der skulle tjene som forsvar for netop den frie kunst. En kunst som jeg mener er truet af, at offentlige og private støttekroner i stigende grad uddeles efter kriterier, hvor kunsten skal løse opgaver i andre sektorer. 
Kronikken vakte stor interesse og blev fulgt op med et indslag i Kulturen på P1 samt en artikel i Information

Bjerget synger

Frem til og med 28. april kan du opleve den særdeles sanselige og tankevækkende udstilling Bjerget Synger på Museet For Samtidskunst i Roskilde - en udstilling Snyk er med til at præsentere. Udstillingen kredser om værker af den danske kunstner Knud Viktor, som ikke før er blevet vist i Danmark. I udstillingen kan du opleve lydbilleder, en video-installation, fotografier, musikalske græshopper og provencalsk naturforelskelse. I Knud Viktors værker forstørres naturens mindste lyde op. Græshopper, ugleunger, boblende naturvin og snorkende kaniner bliver mødt i øre- og øjenhøjde. Knud Viktor kravlede dybt ind i landskabet for at indfange naturens ellers usynlige og uhørlige liv. Med sine optagelser komponerede han fascinerende og billedskabende lydværker, hvor lytteren får lov at låne hans ører og hans kærlighed til naturen.

I år har Snyk musikfremmende indsatser på tapetet i både Canada, Storbritannien og Tyskland. Og muligvis USA. Nogle er tæt på at blive afviklet, imens andre er i støbeskeen. Men det hører I helt sikkert mere til. 

Og vigtigst af alt: vi vil vildt gerne høre fra dig! Hvis du har udgivet en ny plade, har en god ide, du skal have hjælp til, et forslag til os… whatever. Skriv, ring, kom forbi. Vi er her for dig!