Ønsker mere musik i det offentlige rum

Den prisbelønnede jazzsaxofonist og -komponist Christian Vuust er udpeget som formand for Musikudvalget i Aarhus fra 2018 til 2021.

Til Lokalavisen Aarhus fortæller Vuust bl.a., at han ønsker, at der kommer mere musik i det offentlige rum i Aarhus: ” Det ville være dejligt med mere musik i byen. Der er ikke særlig meget levende musik i Aarhus udenfor de sædvanlige spillesteder”. 

Vuust udtaler desuden om det aarhusianske musikmiljø: “Der skal være spillesteder til for eksempel de studerende, så de kan afprøve deres kunnen. Det skal ikke kun handle om eliten i Aarhus. Det er vigtigt, at det ikke kun er Musikhuset eller Voxhall, man kan spille på.” Læs mere i Lokalavisen Aarhus.

Vuust er uddannet musiker fra Berklee College of Music i Boston U.S.A., har medvirket på et væld af udgivelser og har desuden siden 1997 været docent ved Det Jyske Musikkonservatorium, som underviser i saxofon, hørelære, sammenspil og entreprenørskab. I 2016 modtog han Gaffelprisen for sit arbejde med jazzmusik.

Udvalgets øvrige medlemmer

På musikudvalgets andre pladser sidder Anne Jensen, cand.mag. fra Aarhus Universitet, en del af rockduoen The Shrines, mangeårig sanger i Vocal Line og medarbejder i festivalorganisationen FKP Scorpio i Hamborg. Komponist og violinist Mette Dahl Kristensen, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og bl.a. aktiv i stryger-sekstetten Who Killed Bambi. Samt Mathias Jæger, bl.a. pianist i ELM og manden bag det lille, aarhusianske pladeselskab Jaeger Community Music, der arbejder for at styrke det lokale jazzmiljø.