lydkunst

 • ons 7/6 2017
  Kunstner og komponist Christian Marclays videoinstallation 'The Clock' (2010) kan for første gang opleves i Skandinavien på det københavnske udstillingssted Copenhagen Contemporary. Du kan tilmed opleve det prisbelønnede værk i sin fulde længde, når CC præsenterer en række 24 timer lange særvisninger.
 • tir 6/6 2017
  SNYK - genreorganisationen for ny, eksperimenterende musik og lydkunst - søger en festivalpraktikant og en kommunikationspraktikant, som har lyst til at blive en del af SNYKs sekretariat og den pulserende festival G((o))ng Tomorrow i efteråret 2017. Som praktikant indgår du som en vigtig medspiller i enten produktionen og afviklingen af festivalen eller i presse- og kommunikationsarbejdet. Deadline den 19. juni.
 • ons 31/5 2017
  Glæd dig til inspirerende oplæg om lydkunstens betingelser - fra kunstnerens, kuratorens, festivallederen og politikerens perspektiv. Diskuter med fagfæller og tag med på lydvandring med Andres Bosshard, der er aktuel med lydkunstinstallationen ’Sonic Ark’ under Aarhus 2017. Den 1. juni er der frist for at tilmelde sig DKF og SNYKs gratis netværksseminar om lydkunst.
 • tor 2/2 2017
  'Sound Disturbance - Hearing the visual' slår dørene op den 10. og 11 februar i Malmø. Festivalen byder på både eksperimenterende koncerter, lydkunstinstallationer, et seminar og netværksmøde om lydkunst. Der er gratis adgang begge dage.
 • tor 1/12 2016
  Hvad sker der, hvis man flytter 88 eksotiske fugle ind i et kunstcenter sammen med 17 forstærkede el- og basguitarer? Du behøver ikke spekulere længe, for nu kan du se det med dine egne øjne og høre det med dine egne ører på Copenhagen Contemporary.
 • tir 18/10 2016
  I denne uge kan du gå på opdagelse i lydkunsten, når Radar i Aarhus over to dage forvandles til et mekka for denne kunsteriske genre. Torsdag den 20. og lørdag den 22. oktober præsenterer spillestedet både nyudklækkede og veletablerede danske lydkunstnere såvel som udenlandske navne.
 • tir 20/9 2016
  Onsdag den 21. september åbnede OFFSTAGE på Københavns nye kulturcentrum Ofelia Plads. Et værk der fortæller historien om de overhørte og glemte dramaer, der udspiller sig i Skuespilhuset, når lyset er slukket, og sæderne står tomme.
 • tor 7/7 2016
  SNYK holder sommerlukket fra den 8. – 31. juli 2016. Vi ønsker alle en rigtig dejlig sommer med masser af ny og eksperimenterende musik og på gensyn i august.
 • tir 21/6 2016
  Performancegruppen LOL beslutning og de nordiske kunstnere Linda Persson, Camille Norment, Arturas Bumšteinas og Sven-Åke Johansson åbner ny udstilling om Fluxus-kunstneren Henning Christiansen. Med musik, performance og happenings reagerer de i åbningsweekenden på nogle af hans originale idéer og værker fra udstillingen.
 • tor 16/6 2016
  Fra den 17. juni til den 14. august kan du opleve hele tre lydkunstudstillinger på Overgaden – Institut for samtidskunst. Med rækken af SummerSounds tuner udstillingsstedet ind på al den nye lyd og musik, der er skabt til udstillingsrum.
 • man 6/6 2016
  Når Heartland Festivalen den 10. juni slår dørene op for første gang, er det med den britiske kunstner og producer Brian Enos installationsværk The Ship som et centralt trækplaster. Eno kommer selv til Egeskov Slot, hvor festivalen finder sted, for at opsætte installationen og deltage i en samtale med arkitekten Bjarke Ingels.
 • tir 24/5 2016
  Forskere og kunstnere fra hele verden samles i Aarhus den 1.- 4. juni 2016 for at blive klogere på hvordan lydkunst betyder noget, hvordan lyd betyder noget i kunst og på den materie, som lydkunst skabes ud af.
 • tir 16/2 2016
  Lacephase - A Festival of Sound Performance er en todages-festival på Mayhem med lyd-, musik- og performancekunstnere fra Danmark, Sverige, Finland og USA.
 • ons 23/9 2015
  Er du vild med lyd, sound studies og lydkunst, og er du interesseret i at lære mere om forskellige lyttemåder? Så er Holger Schulze og Morten Michelsens ’Colloquium Sound & Sensory Studies’ noget for dig.
 • fre 14/8 2015
  Den amerikanske minimalist Steve Reichs værk 'Pendulum Music' opføres ved åbningen af en ny udstilling med titlen 'Great Gifts Of Chance'. Udstillingen præsenterer også Torben Ulrich samt Jacob Kirkegaards værk 'Haus der Mahre' (2010) - et værk, der kredser om de lyde, vi laver, mens vi sover.
 • ons 10/6 2015
  Komponist og lydkunstner Toke Brorson Odin forvandler J.C. Jacobsens Have i Carlsberg Byen i København til en ny lydinstallation lørdag den 13. juni. Gå på opdagelse i lyden af ”en slags fugle”, og hør en ny verden forme sig for øjnene af dig ved hjælp af lyden fra trætoppe og svampehøjttalere.
 • tor 21/5 2015
  En international konference i Halmstad d. 28. - 29. maj tager temperaturen på lydkunstens aktuelle udvikling og diskuterer forholdet mellem kunst, lyd og radio.
 • tor 19/2 2015
  Lyd har for længst meldt sin ankomst i samtidskunsten og i universiteternes studier af auditiv kultur. Men er det lydens endelige destination?
 • ons 28/1 2015
  Lydkunst i alle afskygninger står for skud i en ny podcast serie, som webmagasinet Kunsten.nu lancerer i dag. Hver måned i hele 2015 kan du se frem til en ny podcast om lydkunst.
 • tir 27/1 2015
  Museet for Samtidskunst i Roskilde vier hele huset med tilbygning til den danske lydkunstner og komponist Jacob Kirkegaards første retrospektive soloudstilling i Danmark. Åbningen markeres med fernisering og bogudgivelse.
 • man 19/1 2015
  Kan lydkunstnerisk praksis berige akademisk forskning? Hvordan kan et menneske dømmes på sin stemmebrug i en retssal?
 • søn 18/1 2015
  16. udgave af CTM festivalen finder sted i næste uge og bringer fremsynede lyde til iskolde Berlin. Under den tematiske paraply ’Un Tune’ præsenterer CTM et program, der udforsker, hvordan lyd påvirker vores fysik.
 • søn 23/6 2013
  Den 1. juli åbner Klejs & Rønsholdts interaktive installation HOME på 3LD Art & Technology Center i New York. Installationen er resultatet af et fire ugers residency, hvor kunstnerduoen har arbejdet med programmører og teknikere fra 3LD om at skabe det nye værk.
 • ons 19/6 2013
  Den 19.-20. juni sætter SPARKLING SOUND FESTIVAL fokus på en række frembrydende græske og danske lydkunstnere i to af Københavns spændende samtidskunstvenues, Nikolaj Kunsthal og Dansekapellet.