festival

 • tir 16/2 2016
  Lacephase - A Festival of Sound Performance er en todages-festival på Mayhem med lyd-, musik- og performancekunstnere fra Danmark, Sverige, Finland og USA.
 • tir 25/8 2015
  Oplev musik fra den eksperimenterende radiostation, når festivalen By the Lake løber af stablen den 29. august i Berlin. På programmet er blandt andet Liebezeit og Friedman samt eksperimenterende toner fra Liima.
 • ons 17/6 2015
  D. 19.-20 juni præsenterer Deus Ex Machina to dage med udforskning, uddannelse, eksperimentation og ekstravagante værker for flerkanals højtalersystem, når Deus Ex Machina vender, drejer og bøjer forholdet mellem mennesket, maskinen og musikken.
 • man 30/3 2015
  Nyt projekt skal sikre, at vi også i fremtiden kan nyde musik af højeste kunstneriske kvalitet. Blandt andet ved at sætte børn fra 11-15 år i gang med at komponere
 • søn 18/1 2015
  16. udgave af CTM festivalen finder sted i næste uge og bringer fremsynede lyde til iskolde Berlin. Under den tematiske paraply ’Un Tune’ præsenterer CTM et program, der udforsker, hvordan lyd påvirker vores fysik.
 • fre 7/11 2014
  Sammen med den finske cellist Johannes Rostamo og det anmelderroste svenske Stockholm Syndrome Ensemble har accordeonisten Andreas Borregaard samlet et orkester fra den absolut øverste hylde i det nordiske strygermiljø til opførelsen af Gubaidulinas legendariske dobbeltkoncert 'Sieben Worte'.
 • man 15/7 2013
  Wundergrund søger praktikant fra den 2. september og fire måneder frem. Wundergrund præsenterer for ottende år i træk København for unik eksperimenterende musik & lydfest på tværs af musikgenrer og kunstmiljøer. Festivalen ligger fra lørdag den 26. oktober til lørdag den 2. november 2013. Se opslaget
 • ons 19/6 2013
  Den 19.-20. juni sætter SPARKLING SOUND FESTIVAL fokus på en række frembrydende græske og danske lydkunstnere i to af Københavns spændende samtidskunstvenues, Nikolaj Kunsthal og Dansekapellet.
 • fre 14/6 2013
  Aarhus Lydfestival prelauncher 14.-15. juni med et japansk/dansk setup. På programmet står Damo Suzuki fra Japan, danske Mai Ane Pil og Musikkollektivet Af Med Hovedet. Hermed er forventningerne varmet op til festivalen ruller af stabelen igen 22.-24. august.
 • tor 6/6 2013
  Med en næsten fordobling af publikumstallet er den nylancerede KLANG Festival i København kommet forrygende fra start. Ung og udfordrende avantgarde fyldte aften efter aften ugen igennem festivalscenerne og publikumsrækkerne på REPUBLIQUE.
 • tir 4/6 2013
  Er du interesseret i musik og organisering? Så er OpenDays festivalens nye job som projektleder måske noget for dig. Læs jobopslaget herunder.
 • tor 2/5 2013
  MADE er den svenske by Umeås årlige scenekunstfestival med en stadigt overraskende blanding af forskellige udtryk og kunstformer. Her mødes internationale artister og kunstnere af høj kaliber, lokale kreative entusiaster og publikum af vidt forskellig slags. Music, Art, Dance, Experience – MADE er meget af alt, og løber af stablen d. 8.-11. maj 2013 i NorrlandsOperan, som også er arrangør. Mød blandt andet danske Jomi Massage torsdag d. 9. maj!
 • tor 4/10 2012
  En af verden ældste musikfestivaler, Nordiske Musikdage, finder sted i Stockholm 10. - 13. oktober. Fire dage spredt ud på tre forskellige områder i Stockholm, fortæller Dansk Komponist Forening, der er stærkt repræsenteret på festivalen med 10 komponister.
 • tor 4/10 2012
  En gammel sildefabrik er 3.-6. oktober rammen om Islands første festival for lydkunst og eksperimenterende musik, Skalar Sound Art Festival.
 • ons 26/9 2012
  Den årlige re-new digital arts festival for interaktiv kunst finder sted  i København 19.-22. november. Kybernetik er dette års tema under overskriften ”Cybernetics revisited – towards a third order?”.
 • fre 21/9 2012
  Efterårets dansk-svenske festival Music Around løber af stabelen 3.-14. oktober med fokus på London under medvirken af bl.a. Sjællands Symfoniorkester, London Sinfonietta, Malmø Symfoniorkester og Helsingborg Symfoniorkester.
 • tor 30/8 2012
  Syv unge danske komponister er i Reykjavik sammen med jævnaldrende kolleger fra hele Norden. Det er UNM, Ung Nordisk Musik, som bringer dem sammen og deres musik ud til publikum. De syv danske komponister er Mathias Monrad Møller, Nick Martin, Manuel Rodriguez Valenzuela, Jens Peter Møller, Kaj Duncan David, Henrik Budde og Martin Stauning.
 • tir 28/8 2012
  Den 6. september, dagen efter John Cage ville være fyldt 100 år, åbner den nye LAK festival for lydkunst på Amager. Mere end 30 koncerter og performances bl.a. på dampmaskine og papirorgler, 10 store og små lydkunstinstallationer, en lydløs frokost, artist talks og et seminar om lydkunst.
 • man 6/8 2012
  Mød ham og mange andre til OpenDays i Aalborg. OpenDays er en festival for ny kompositionsmusik og lydkunst med både en lokal, en dansk og en international vinkel. Festivalen spiller 12.-19. august.
 • tor 14/6 2012
  En gruppe unge komponister har igen i år gjort deres konservatorieafslutning til en samlet koncertrække i Metronomen på Frederiksberg. De tre dimittender Christos Farmakis, Filip de Melo og Gunnar Karel Másson indbyder til SONIC, en hel festival over fire dage med performance, lydkunst og kammermusik anno 2012.
 • fre 1/6 2012
  Den Frie Udstillingsbygning afholder for første gang en international lydkunstfestival under titlen Fri Lyd. I løbet af ti hektiske junidage vises en bred vifte af lydinstallationer og – performances, hvor lydkunst i gråzonen mellem visuel kunst og lydkunst vil blive vist, afprøvet og udforsket i alle variationer.
 • tor 31/5 2012
  "Vil du tage dig tid et øjeblik til at genfinde dit minde om en lyd, en lyd som var vigtig for dig?" Den belgiske lydkunstner Stijn Demeulenaere har brug for din hjælp til sin installation Soundtracks, som han er ved at bygge til den kommende lydkunst-festival FRI LYD, som kan opleves på Den Frie Udstillingsbygning i København 9.-17. juni 2012.
 • tir 8/5 2012
  Ny dansk og fransk musik er temaet for Athelas New Music Festival 2012, som finder sted i København 18.-25. maj. Med afsæt i 150-året den franske klangmester Claude Debussys fødsel vil ANMF 2012 trække linjer fra ham til nutidens spektralmusik og samtidig skildre det særlige forhold mellem fransk og dansk musik, som har været til gensidig inspiration siden begyndelsen af det tyvende århundrede.
 • ons 11/4 2012
  For andet år i træk byder den aarhusianske minifestival NUMU på ny musik i grænselandet mellem elektronisk, rytmisk og klassisk. NUMU bliver præsenteret af musikere og komponister fra bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium og Dansk Institut for Elektronisk Musik (DIEM), og det foregår 19. april kl. 20 på Teater Refleksion i Aarhus.