dansk komponist forening

 • tir 28/2 2017
  Foreningen Ofelia Plads, Umage og Dansk Komponist Forening inviterer kunstnere, som arbejder eksperimenterende med lyd, til at indsende idéer til et lydkunstværk til Ofelia Plads i København. Deadline er 20. april.
 • fre 17/2 2017
  Dansk Komponist Forening har besluttet at foretage to ændringer i uddelingen af midler fra foreningens to puljer: Komponistmidlerne og Produktionspuljen. Det betyder blandt andet, at produktionspuljen nu også åbner for, at du kan søge støtte til honorarer for bestillingsværker. Ansøgningsfrist til begge puljer er 1. marts.
 • man 30/1 2017
  Den 1. februar er årets første frist for at søge DJBFAs Legatpulje, og samme dag er sidste chance for at søge lydkunst-residency programmet Make Sound i Malmø. Derudover er fristen for ansøgninger til Statens Kunstfonds arbejdslegater lidt tidligere i år, nemlig den 15. februar.
 • tir 16/8 2016
  Inter Arts Center og Dansk Komponist Forening udbyder et nyt residency-program på IAC i Malmø for danske komponister, der arbejder med eksperimenterende musik og lydkunst. Her kan kunstnere udvikle egne projekter med lyd som omdrejningspunkt og med udgangspunkt i de faciliteter, som IAC stiller til rådighed. Den første ansøgningsfrist er den 1. september 2016.
 • ons 22/6 2016
  Medlemmer af DJBFA, DPA og DKF kan nu ansøge om deltagelse i næste omgang SYNC Sessions. – Et projekt, der faciliterer mødet mellem ny, klassisk kompositionsmusik og rytmisk sangskrivning. Ansøgningsfristen er den 27. juni 2016.
 • ons 15/6 2016
  Årets folkemøde på Bornholm er lige om hjørnet, og for den musikinteresserede gæst er der masser at komme efter. SNYK har kigget i årets program og guider her til nogle af de arrangementer, hvor den ny og eksperimenterende musik sættes under lup, musikpolitiske- og økonomiske perspektiver debatteres og visioner for musikkens fremtid endevendes.
 • ons 11/5 2016
  Samtidens kvindelige komponister er på koncertprogrammet når SCENATET optræder under Talk Town - en tredages samtaleby om køn, ligestilling og feminisme. Dansk Komponist Forening og JazzDanmark inviterer til koncert og seminar om kønsubalancen i den musikalske fødekæde.
 • ons 25/11 2015
  Velkommen indenfor i Frankensteins Lab - Dansk Komponist Forenings uformelle platform for musikalske eksperimenter. Laboratoriet tager form som en fredagsbar  for lydkunstneriske eksperimenter, hvor alt kan ske - på mandag!
 • man 30/3 2015
  Nyt projekt skal sikre, at vi også i fremtiden kan nyde musik af højeste kunstneriske kvalitet. Blandt andet ved at sætte børn fra 11-15 år i gang med at komponere
 • man 13/10 2014
  Siden september 2012 har 47 musikorganisationer i 18 EU-lande arbejdet sammen om at udvikle fremtidens klassiske koncertform gennem det storstilede europæiske kulturprojekt, New Music:New Audiences. Resultatet af to års workshops, udveksling af idéer og afprøvning af nye koncertformer på tværs af landegrænser præsenteredes ved en stor afslutningskonference i Warszawa 26. og 27. september.
 • fre 1/8 2014
  Når Aarhus i 2017 fejrer titlen som Kulturhovedstad, skal begivenheden have sin helt egen lyd. Derfor åbner Kulturhovedstaden og Danmarks tre komponistforeninger nu op for en konkurrence, hvor alle komponister kan give deres bud på de toner, der skal klinge gennem året 2017.
 • tir 25/3 2014
   I dette nyhedsbrev kan læse om: - SPOR festivalen har offentliggjort programmet- Wundergrund on Tour med Rumpistol og The Crowd- Dansk lydkunst i Bremen- This is OHNO – dansk-britisk festival på Café Oto i London- SCENATET brager igennem Berlins lydmur på Maerzmusik festivalen- Dansk Komponist Forening modtager fornem undervisningsmiddelpris og rapportererfra skolekoncert i London- SNYK afholder ordinært repræsentantskabsmøde den 10. april- Vil du være promotion manager på Edition Wilhelm Hansen?- Nye internationale musikpuljer i Statens Kunstfond
 • tor 30/5 2013
  Komponistforeningen Grundtonen kan i år fejre sit tiår. Dette sker med en jubilæumskoncert, den 30. maj 2013 i Stengård Kirke, Kgs. Lyngby.
 • tor 25/4 2013
  Hele Den Sorte Diamant fyldes 4. maj af musik, komponeret af et århundredes danske komponister og spillet og sunget af en række af Danmarks bedste musikere og sangere. Det er Dansk Komponist Forenings stort anlagt jubilæumsfestkoncert, som tager publikum med på en lydrejse gennem tid og rum.
 • fre 12/4 2013
  Instrumenter bygget af genbrugsmaterialer, køkkenudstyr og LEGO er ikke hverdagskost i DR Koncerthuset. Den 13. og 14. april 2013 omdannes Koncerthuset til en børnemusik-festival, hvor børn og voksne kan lege, lytte og lære sammen!
 • ons 27/3 2013
  Gyseropera, coOPERAtion, OpeRap og opera-app - kært barn har mange navne, og mange udtryk! Læs her om forårets mange danske operatiltag i ind- og udland. 
 • søn 20/1 2013
    I år fylder Dansk Komponist Forening 100 år, og derfor hyldes ny klassisk musik og kunstmusik i en lang række arrangementer året igennem.
 • tor 25/10 2012
  24.-25. oktober vil Vesterbro summe af nye toner, når 25 børn og unge fra musikskoler i københavnsområdet mødes for at komponere deres helt egne værker på komponistworkshoppen New Music Days.
 • tor 7/6 2012
  Digital orgelmusik giver nye klangmuligheder, og det demonstrerer organisten i Sakskøbing Kirke på en ny cd med egne værker, som blandt andet udnytter kirkens 100 % digitale orgel. Han hedder i øvrigt Flemming Christian Hansen og har netop modtaget 63.000 kr. fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond til at komponere meditativ orgelmusik til gudstjenester.
 • tor 3/5 2012
  Fem unge danske komponister er af en international jury blevet udvalgt til at skrive et bestillingsværk til et af Europas førende ensembler inden for ny musik, Ensemble intercontemporain. De fem unge komponister er Mette Nielsen, Nicolai Worsaae, Manuel Rodriguez, Nicholas Martin og Lasse Schwanenpflügel Piasicki.
 • tor 19/1 2012
  Doktor Frankenstein vil gerne byde det nye år velkommen og åbne dørene op igen for nye musikalske tryouts på Literaturhaus´ kaminombruste scene! Her er der rum for at eksperimenter kan foldes ud, ideer afprøves og noget uventet kan opstå. Kom derfor forbi og se hvad der er i gære.
 • ons 18/1 2012
  Dansk musikliv ved alt for lidt om publikum. Derfor offentliggør en vifte af aktører i dansk musikliv nu et samlet udspil til, hvordan man inden for den nuværende økonomiske ramme kan skabe et visionært tiltag, der kan sikre publikumsudvikling i musiklivet som helhed
 • tir 20/12 2011
  Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Klassisk Musik har præmieret en række komponister, der i årets løb på hver deres måde har præsenteret særlig bemærkelsesværdig musik og lydkunst. Det er tre priser på 25.000 kr. til Simon Steen-Andersen, Hans Abrahamsen og Søs Gunver Ryberg, og en fælles pris på 40.000 kr. til Jørgen Messerschmidt, Hans-Henrik Nordstrøm, Østen Ore og Nicolai Worsaae.
 • tor 17/11 2011
  Danske ensembler, musikere og komponister er hovedattraktionerne, når en af verdens førende festivaler for ny kompositionsmusik, Huddersfield Contemporary Music Festival kickstartes den 18. november 2011. I mere end en uge markedsføres Danmark og dansk eksperimenterende musik som noget af det mest toneangivende i tiden.