athelas sinfonietta

 • tor 7/12 2017
  Athelas Sinfonietta og Mogens Dahl Kammerkor opfører sammen et poetisk koncertprogram, når NJORD Biennalen åbner 25. januar i Festsalen på Kunsthal Charlottenborg i København. Hør bl.a. festival-komponist Anna Thorvaldsdottirs 'Ad Genua' og Per Nørgaards 'Drømmesange' på en aften, som giver plads til både fejring og refleksion.
 • ons 12/4 2017
  Kom med til årets KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival i København fra den 25. maj – 5. juni. Festivalen bliver afholdt for niende gang og er større end nogensinde før - med over 30 koncerter og arrangementer fordelt over 12 dage på en række af byens mest intime og interessante spillesteder. SNYK guider til et udvalg af festivalens koncerter.
 • tir 25/10 2016
  Primo november fyldes Det Kongelige Bibliotek i København af ny musik, når Athelas Sinfonietta og Theatre of Voices på skift gæster Dronningesalen med værker af bl.a. amerikanske mestre og yngre komponister fra Mellemøsten.
 • tor 15/9 2016
  For syvende gang opføres den nordjyske festival OpenDays med fokus på ny musik og lydkunst. Det sker fra den 16. til 18. september 2016 og på programmet er en hel række kunstnere og komponister samt et princip om minimum én uropførelse per koncert.
 • ons 7/9 2016
  Den tilbagevendende årlige festival Golden Days har dette efterår fokus på 70’erne og datidens dertilhørende tanker om politik, filosofi og kunst. Lyden og musikken har også en rolle i denne forbindelse, og SNYK guider dig her til en række koncerter og lydarrangementer.
 • ons 1/6 2016
  Københavnske KLANG Festival udvider i år rammerne, så du fra den 10. – 17. juni kan høre Steve Reich i Tivoli, talkshowkoncert og droneworkshops i Den Frie Udstillingsbygning og tage på lydkunst-picnic i Fælledparken - foruden et massivt musikprogram på Republique.
 • ons 27/4 2016
  Københavns avantgarde musik festival, KLANG, har netop offentliggjort årets program. Fra den 10. – 17. juni byder KLANG indenfor til over 20 koncerter med internationale topnavne indenfor samtidsmusik og avantgarde. Glæd dig til at opleve bl.a. Athelas Sinfonietta, Klangforum Wien, Distractfold Ensemble, Uusinta Ensemble, EKKOZONE, Stenhammar Kvartetten, Esbjerg Ensemble og mange flere.
 • ons 16/3 2016
  Lørdag den 19. marts spiller Athelas Sinfonietta en koncert der kredser om musik fra og inspireret af den orientalske verden. På programmet er bl.a. uropførelsen af et nyt værk af den unge, libanesiske komponist Bushra El-Turk.
 • man 22/2 2016
  I forbindelse med uddelingen af Axel Borup-Jørgensen Komponistpris 2015 spiller Athelas Sinfonietta søndag den 28. februar værker af blandt andre prismodtager Martin Stauning.
 • tor 4/2 2016
  De to specialensembler indenfor henholdsvis kormusik og ny musik Ars Nova Copenhagen og Athelas Sinfonietta spiller på søndag fælles koncert med musik fra Norden.
 • tor 12/11 2015
  Athelas Sinfonietta rejser i næste uge til Sankt Petersborg, for at spille på Sound Ways Festivalen. Med sig har de bl.a. et nyrevideret værk af Simon Christensen og Carl Nielsens 6. symfoni arrangeret af Hans Abrahamsen. Som optakt til turen spiller de koncert på Borups Højskole den 18. november.
 • ons 4/2 2015
  I år går Léonie Sonnings Musikpris til engelske Thomas Adès, som i 90’erne revolutionerede engelsk musik. I næste uge kan du tage forskud på fejringen ved to koncerter.
 • tor 29/1 2015
  Athelas Sinfonietta fejrer komponist Ole Bucks 70 års fødselsdag med to store koncerter de kommende dage i Elvermose ved Nakskov og i København.
 • tir 11/11 2014
  Kammeroperaen, ’Babel’, bliver lige nu opført på Hofteatrets skrå brædder. Med afsæt i forfatteren Jorge Luis Borges novelle, ’Biblioteket i Babel’, kredser operaen om intet mindre end uendeligheden. SNYK har mødt komponisten bag værket, Steingrimur Rohloff, til en snak om at befri musikken og sig selv fra den traditionelle opera og den realistiske dialog.
 • man 13/10 2014
  Siden september 2012 har 47 musikorganisationer i 18 EU-lande arbejdet sammen om at udvikle fremtidens klassiske koncertform gennem det storstilede europæiske kulturprojekt, New Music:New Audiences. Resultatet af to års workshops, udveksling af idéer og afprøvning af nye koncertformer på tværs af landegrænser præsenteredes ved en stor afslutningskonference i Warszawa 26. og 27. september.
 • tir 27/5 2014
  I dette nyhedsbrev kan du læse om: KLANG: - Lyden af KLANG- SNYKradio: Fri på den rigtige måde – Et portræt af komponisten Niels Rønsholdt- Kira på KLANG: Jeg er tilbage på glat is- Masser af dansk musik på programmet SommerfugledalenKlassisk DistortionAthelas søger kunstnerisk leder
 • tor 16/5 2013
  Athelas har fra 1. januar 2013 samlet den administrative og den kunstneriske ledelse i én stilling som ensemblechef. Peter Stevnhoved har dermed overtaget den kunstneriske ledelse fra Rune Glerup og Christian Winther Christensen, som har ønsket at træde et skridt tilbage i forhold til det administrative arbejde.
 • fre 19/4 2013
  ”Modige komponister og musikere” sætter dagsordenen, når den københavnske avantgardemusikfestival på Republique i slutningen af maj vender stærkt tilbage, nyfødt som KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival. Nu er festivalprogrammet klar, og det lyder af ungdom, nyhed og international styrke. Tilsat en god portion legelyst. 25. maj - 1. juni 2013.
 • tor 7/3 2013
  I 2013 byder ANMF (Athelas New Music Festival) igen på ny musik med de bedste, modigste, og mest eksperimenterende kunstnere i vores tid. For fjerde år i træk afholdes festivalen på teateret Republique på Østerbro, og ANMF har løftet sløret for programmet på åbningsaftenen d. 25. maj.
 • ons 8/8 2012
  ATHELAS Sinfonietta Copenhagen søger en administrativ leder, som i samarbejde med ensemblets kunstneriske ledere kan varetage den overordnede ledelse og udvikling. Ansøgningsfrist 22. august 2012.
 • man 21/5 2012
  Athelas-cellisten Toke Møldrup kaster sig ud i en tour de force med Philippe Hurels komposition 'D’un trait', et værk der med komponistens egne ord ”befinder sig midt imellem tal og drama, mellem vildskab og struktur”.
 • tor 29/3 2012
  De to unge komponister Rune Glerup og Christian Winther Christensen skal fra 2013 stå i spidsen for Athelas Sinfonietta Copenhagen og Athelas New Music Festival.
 • ons 8/2 2012
  Anders Beyer er udnævnt til direktør for Festspillene i Bergen. Han tiltræder stillingen 1. august 2012. Anders Beyer har siden 2004 været ensemblechef for Athelas Sinfonietta Copenhagen og leder af Athelas New Music Festival. Han har i mange år indtaget en central plads i det danske musikliv, blandt andet som redaktør og alter ego for Dansk Musik Tidsskrift i tyve år og passioneret musikkritiker ved Dagbladet Information i ti år. Tillykke til Bergen Festspillene med at have scoret en ildsjæl af de helt store.
 • ons 25/1 2012
  I december 2011 fortalte vi den dramatiske historie om Poul Ruders’ 4. symfoni ”An Organ Symphony” og dens britiske førsteopførelse i Birmingham. Nu er værket udkommet på cd som den syvende i rækken af Ruders-udgivelser fra det amerikanske label Bridge Records. Cd’en indeholder foruden orgelsymfonien også helt nye orgel- og kammermusikværker, spillet af organisten Nicholas Wearne, medlemmer af Athelas Sinfonietta og soloakkordeonisten Frode Andersen.