pelle gudmundsen-holmgreen

 • ons 9/8 2017
  Suså Festival har givet os ny kompositionsmusik gennem et kvart århundrede og byder endnu en gang på tre intense koncertdage fra 1. til 3. september på Grønnegades Kaserne i Næstved. Festivalen åbner i år et vindue mod Danmark og lader en imponerende række dansk samtidsmusik strømme ind. Åbningsdagen bliver fejret med fri entré og bobler.
 • ons 28/9 2016
  Københavns festival for ny, eksperimenterende musik og genremøder, G((o))ng Tomorrow, lancerer nu efterårets fulde program. Fra den 4. til den 12. november kan du opleve danske og internationale kunstnere præsentere den nyeste musik i alsidige formater på forskellige scener i hele København.
 • man 26/9 2016
  I dagene 29. september – 1. oktober inviteres du til festival i Reykjavík, hvor verdens ældste musikfestival Nordic Music Days atter viser sig som en essentiel platform for ny nordisk musik. Som altid kan du opleve banebrydende nordiske komponister, der får opført værker af førende ensembler, eller som en ny tendens viser - opfører dem selv.
 • fre 16/9 2016
  Theatre of Voices, dirigenten Paul Hillier og Århus Sinfonietta spiller to mindekoncerter med musik af den nyligt afdøde komponist. Koncerterne finder sted den 24. september i Aarhus og den 26. september i København.
 • fre 2/9 2016
  Kerteminde internationale Kammermusikfestival løber af stablen den 9. - 11. september og har i år et særligt arrangement med ny musik, hvor de hylder komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen.
 • tor 7/7 2016
  SNYK holder sommerlukket fra den 8. – 31. juli 2016. Vi ønsker alle en rigtig dejlig sommer med masser af ny og eksperimenterende musik og på gensyn i august.
 • ons 6/7 2016
  Den amerikanske Kronos Kvartet kommer ekstraordinært til København lørdag den 9. juli for at hylde og mindes Pelle Gudmundsen-Holmgreen sammen med Theatre of Voices og Paul Hillier.
 • tor 30/6 2016
  Med komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreens død efter et kortvarigt, alvorligt sygdomsforløb har Danmark mistet en af sine allermest originale komponister og et af sine allermest helstøbte og uforlignelige kunstneriske individer. Han bisættes fra Garnisons Kirke fredag den 1. juli kl. 13.00.
 • ons 27/4 2016
  Københavns avantgarde musik festival, KLANG, har netop offentliggjort årets program. Fra den 10. – 17. juni byder KLANG indenfor til over 20 koncerter med internationale topnavne indenfor samtidsmusik og avantgarde. Glæd dig til at opleve bl.a. Athelas Sinfonietta, Klangforum Wien, Distractfold Ensemble, Uusinta Ensemble, EKKOZONE, Stenhammar Kvartetten, Esbjerg Ensemble og mange flere.
 • tor 3/3 2016
  Foråret bugner af udenlandske festivaler og koncerter, hvor danske komponister præsenteres. SNYK vender blikket udad og guider til nogle af alle de danske værker som kan opleves på de internationale scener i de kommende måneder.
 • fre 4/9 2015
  Athelas Sinfonietta Copenhagen skyder sin 25 års jubilæumssæson i gang 9. september på Borups Højskole i København med en hyldest til komponist Pelle Gudmundsen-Holmgreens tidlige musik.
 • tir 17/3 2015
  Athelas Sinfoniettas 'Brand New Tuesdays' har eksisteret i tre år og fejrer nu sin mangeårige koncertrække - på en onsdag - i Politikens Hus.
 • man 2/2 2015
  Opera betyder ikke kun plysklædte publikumssæder og vibrerende sopraner. I dag tager moderne komponister i stigende grad operaudfordringen op. Den uformelle platform for ny musik, Frankensteins Lab, undersøger i næste uge hvorfor.
 • tor 22/1 2015
  Verdenspremiere på ny opera af Pelle Gudmundsen-Holmgreen / Else Marie Pade udgivelse på gaden / Nye værker i vente på årets SPOR / AUT præsenterer [OpenScores] / Brug dine ører som forstærker og lyt til København / Jakob Kirkegaard soloudstilling på Museet for Samtidskunst i Roskilde / Off the page, CTM og Transmediale
 • tir 20/1 2015
  Pelle Gudmundsen-Holmgreen har for første gang skabt en opera. På fredag slår Takkelloftet i Operaen i København dørene op for verdenspremieren på ’Sol går op, sol går ned’.
 • fre 15/8 2014
  Den sidste weekend i august byder på Suså Festival, som over tre dage præsenterer et væld af nye værker fra både ind- og udland. SNYK kigger her nærmere på den danske del af programmet.
 • ons 26/2 2014
  Uropførelser, lydkunst, portrætkoncert, CD-release… - London syder af ny, dansk musik i marts 2014! Ved intet mindre end fem koncerter præsenteres danske komponister i vidt forskellige omgivelser og orkestreringer.
 • tor 25/4 2013
  Hele Den Sorte Diamant fyldes 4. maj af musik, komponeret af et århundredes danske komponister og spillet og sunget af en række af Danmarks bedste musikere og sangere. Det er Dansk Komponist Forenings stort anlagt jubilæumsfestkoncert, som tager publikum med på en lydrejse gennem tid og rum.
 • tor 20/12 2012
  Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for henholdsvis Klassisk og Rytmisk Musik har i 2012 præmieret i alt 12 værker.
 • man 17/12 2012
  I år fyldte Pelle Gudmundsen-Holmgreen 80 år og anledningen blev fejret i både ind- og udland af bl.a. London Sinfonietta, Theatre of Voices, Paul Hillier og Kronos Kvartetten.  
 • ons 28/11 2012
  Det er lykkedes at få Kronos Kvartetten - verdens mest kendte klassiske ensemble - til Danmark for at fejre Pelle Gudmundsen-Holmgreens 80 år i samarbejde med københavnske Theatre of Voices. Projektet ledes af den Grammy-vindende engelske dirigent Paul Hillier, og der vil blive spillet et helt program af uropførelser til en festkoncert i Konservatoriets Koncertsal, tirsdag d. 4. december 2012.
 • fre 2/11 2012
  Johan Sebastian Bachs Goldbergvariationer sætter klavermusik af Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Per Nørgård i relief, når Erik Kaltoft på søndag kl. 15.30 tager plads ved flyglet på det smukke Jægerspris Slot.
 • tor 1/11 2012
  Der er masser af guf at hente i det nye nummer af Magasinet Klassisk for os ny musik-afficionados. Læs bl.a. om den gamle avantgardes outsider Pelle Gudmundsen-Holmgreen, om den internationalt berømte Hans Abrahamsen, om Per Nørgårds højaktuelle ottende symfoni og meget mere.
 • tor 25/10 2012
  Har du set den nye knap på vores hjemmeside? Bag den gemmer sig ”Nye lyde i gymnasiet”, SNYK’s nye, webbaserede undervisningssite om ny dansk musik.