statens kunstfond

 • tir 3/10 2017
  Otte unge danske musiktalenter har fået tildelt økonomisk hjælp til et internationalt gennembrud fra Statens Kunstfonds pulje ’Den Unge Elite’. Det eksperimenterende musikfelt er stærkt repræsenteret med bl.a. Ying-Hsueh Chen, We Like We, Jeppe Zeeberg og Frederik Rolin - de førstnævnte navne kan opleves på dette års G(o))ng Tomorrow Festival til november.
 • ons 5/4 2017
  To nyetablerede gallerier i Jyderup har modtaget driftsstøtte fra Statens Kunstfond. Tegn:Artspace og Rum/Klang bringer kunst af høj kvalitet til den vestsjællandske region, og sidstnævnte er særligt dedikeret til lydkunsten.
 • tir 21/3 2017
  Den 1. maj er der frist for ansøgninger til Statens Kunstfonds pulje for publikumsudvikling. Midlerne kan søges af bl.a. koncertarrangører, spillesteder, professionelle orkestre og ensembler, der har gode idéer til alternative koncertformer og er interesserede i at opsøge nye publikummer. Se også ansøgningsfrister for puljemidler fra SNYK, DJBFA og DMF.
 • man 30/1 2017
  Den 1. februar er årets første frist for at søge DJBFAs Legatpulje, og samme dag er sidste chance for at søge lydkunst-residency programmet Make Sound i Malmø. Derudover er fristen for ansøgninger til Statens Kunstfonds arbejdslegater lidt tidligere i år, nemlig den 15. februar.
 • tir 24/1 2017
  Statens Kunstfond ændrer på flere detaljer i forhold til sin pulje til musikdramatik. Midlerne uddeles fremover kun til projekter, ansøgningsfristen ændres og puljen omdøbes til 'Tværkunstneriske projekter – musik/scenekunst'.
 • tir 20/12 2016
  Statens Kunstfond præmierer hvert år et antal musikværker, som har betydet noget særligt i dansk musik. 2016 har været et pragtfuldt år for musikken, hvilket har resulteret i et rekordstort antal præmieringer. Hele 17 værker hædres for at være særligt vigtige bidrag til dansk musik anno 2016.
 • tor 15/12 2016
  Statens Kunstfond har udpeget 18 regionale spillesteder, uddelt sin årlige honorarstøtte til koncertarrangører samt bevilget støtte til nye værker. Fonden ønsker i fremtiden at udbrede kendskabet til sin bestillingsværksordning for at styrke mangfoldigheden blandt de komponister, værker og musikalske genrer, der støttes.
 • ons 7/12 2016
  Statens Kunstfond slår puljerne for bestillingsværker og huskomponistaftaler sammen under en ny pulje for komponistaftaler. Den nye ordning skal sikre større fleksibilitet og tiltrække et mere mangfoldigt ansøgerfelt.
 • tor 17/11 2016
  Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik har nu offentliggjort hoveduddelingen for 2017. Ensembler som Athelas, Figura og Scenatet og festivaler som KLANG, SPOR og Strøm er udvalgt til at modtage flerårige aftaler, der kan give arbejdsro til langsigtet udvikling af deres aktiviteter.
 • tir 8/11 2016
  Musikdramatisk Udvalg under Statens Kunstfond har uddelt 15 mio. kr. til udvikling og produktion af nye musikdramatiske værker. Blandt de støttede projekter er øresundsoperaen "Orfeus & Eurydike", et nyt værk af Louise Alenius og undervandskoncerten "AquaSonic".
 • man 13/6 2016
  Statens Kunstfond uddelte i sidste uge 312 arbejdslegater til danske komponister, sangskrivere og lydkunstnere, heraf syv store 1-årige arbejdslegater, som blandt andre er gået til Christian Winther Christensen, Louise Alenius Boserup, Puce Mary og DEN SORTE SKOLE.
 • ons 6/1 2016
  Fra 1. januar er der nye ansigter at finde i legatudvalgene i Statens Kunstfond.  Legatudvalget for Musik tæller bl.a. komponisterne Anders Brødsgaard og Line Tjørnhøj samt den elektroniske komponist og dj Mike Sheridan.
 • tor 26/11 2015
  Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik inviterer aktører inden for både den klassiske og den ny, eksperimenterende musik til deltagelse i den danske stand på musikmessen Classical:NEXT, der foregår den 25. - 28. maj 2016.
 • ons 10/6 2015
  Når Folkemødet fra 11. - 14. juni tiltrækker tusindvis af mennesker til Bornholm, inviterer Kulturens Telt til debat om kunsten og musikkens vilkår samt en tur med lydbussen, mens en særlig kultursti byder på pop-up koncerter og soundscapes. Statens Kunstfond vil også være til stede i Kulturens Telt.
 • ons 3/12 2014
  Statens Kunstfond og Concerto Copenhagen indgår fra januar 2015 en aftale om engagement af Karl Aage Rasmussen som ensemblets huskomponist
 • man 17/11 2014
  Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik har netop afsluttet sin første hoveduddeling til dansk musikliv. Udvalget har haft særligt fokus på at bakke op om samarbejder mellem musikskoler og folkeskoler, der har fået en halv million kroner ekstra. 
 • tor 27/3 2014
  Statens Kunstfond melder om tre nye internationale puljer, en nytænkning af udgivelsespuljen samt et nyt musikdramatisk udvalg.
 • tir 25/3 2014
   I dette nyhedsbrev kan læse om: - SPOR festivalen har offentliggjort programmet- Wundergrund on Tour med Rumpistol og The Crowd- Dansk lydkunst i Bremen- This is OHNO – dansk-britisk festival på Café Oto i London- SCENATET brager igennem Berlins lydmur på Maerzmusik festivalen- Dansk Komponist Forening modtager fornem undervisningsmiddelpris og rapportererfra skolekoncert i London- SNYK afholder ordinært repræsentantskabsmøde den 10. april- Vil du være promotion manager på Edition Wilhelm Hansen?- Nye internationale musikpuljer i Statens Kunstfond
 • man 24/6 2013
  ”Med sine hænder former han musikken - trækker den frem fra computeren som dirigenten foran orkestret, og skønhed og humor mødes på smukkeste vis.” Wayne Siegel, professor i elektronisk komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium og leder af DIEM, Dansk Institut for Elektronisk Musik, er netop blevet tilkendt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.
 • tor 16/5 2013
  Komponisterne Ylva Lund Bergner og Rune Glerup er blevet tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Treårige arbejdsstipendier gives til kunstnere, der via deres hidtidige kunstneriske produktion har vist et særligt kunstnerisk talent.
 • ons 31/10 2012
  Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Klassisk Musik har netop indgået aftale med ét af Spaniens førende ensembler indenfor ny kompositionsmusik Grup Instrumental de València om at tilknytte komponisten Lars Graugaard som Composer in residence ved ensemblet og musikorganisationen Moderna Música i perioden januar 2013-april 2014.
 • fre 22/6 2012
  Komponisten Birgitte Alsted har modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.
 • ons 16/5 2012
  ”Kaj Aune er noget så sjældent som nymusik-humorist. En stand up-performer og humorist på højt niveau. I værker som ’Paganini non ripete’ og ’Down the dirt road’ er han alene på scenen med instrumenter og mærkelige lydgivere, og man må gribe sig i armen, for det er jo “ny musik”; men det er også den ensomme klovn, der dukker op i musikkens cirkus.” Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Klassisk Musik fremhæver humorens forening med det dystopiske i sin motivering for dette års tildeling af det 3-årige arbejdslegat til komponisten Kaj Aune.
 • ons 25/1 2012
  Den 1. februar er en af årets helt store skæringsdatoer for støtteansøgninger. Statens Kunstråd og Statens Kunstfond meddeler i den forbindelse, at ansøgere skal være særlig opmærksomme på kriterierne for elektroniske bilag, som f.eks. ikke må fylde mere end 15 MB.