ny musik

 • fre 30/6 2017
  Otte fortryllende dage på et fynsk slot, jazzeksperimenter med AUT i Aarhus, operacykler i København, Badesøen i Albertslund, elektroniske koncerter på stranden på Fejø, fællesspisning med andre musikelskere, musik i en koncertsal fra 1837 i Nørresundby. Sommeren varmer hele landet med sit væld af koncerter, festivaler og udstillinger med ny, eksperimenterende lyd og musik. Snyk giver her et overblik.
 • tir 28/2 2017
  Fra den 8. til 16. marts løber konservatoriets årlige festival PULSAR af stablen, og igen i år er det en god anledning til at opsnappe de seneste signaler fra det unge vækstlag inden for ny musik. SNYK giver et overblik over de ni dages koncerter.
 • tir 6/12 2016
  Oplev en perlerække af kompositioner for guitar, når Frederik Munk Larsen spiller ny musik på Kunsten i Aalborg lørdag den 10. december. På programmet er både danske førsteopførelser og et værk skrevet specielt til lejligheden. 
 • man 8/8 2016
  I år fylder den nordjyske forening Ny Musik 20 år. Fejringen er allerede i gang, og i de kommende uger er der to jubilæumskoncerter på programmet.
 • tir 29/9 2015
  Under overskriften ’Kom ind i musikken’ inviterer Ny Musik til et musikalsk rendezvous i Aalborg den 6. - 8. oktober. Musikere og komponister fra Mexico, Spanien, Holland, Island og Danmark mødes med lokale MGK-elever og fylder dagene med koncerter, uropførelser og ny musik.
 • tor 29/1 2015
  Athelas Sinfonietta fejrer komponist Ole Bucks 70 års fødselsdag med to store koncerter de kommende dage i Elvermose ved Nakskov og i København.
 • søn 2/6 2013
  'Landscapes from down under to up over: George Gratzer and friends'. Oplev syv europæiske uropførelser af ny musik, inklusiv to verdenspremierer, søndag d. 2. juni kl 18 på Literaturhaus.
 • fre 19/4 2013
  ”Modige komponister og musikere” sætter dagsordenen, når den københavnske avantgardemusikfestival på Republique i slutningen af maj vender stærkt tilbage, nyfødt som KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival. Nu er festivalprogrammet klar, og det lyder af ungdom, nyhed og international styrke. Tilsat en god portion legelyst. 25. maj - 1. juni 2013.
 • tir 5/7 2011
  I Aalborg byder sommeren på Festival OpenDays 2011, hvor nye værker af danske komponister og lydkunstnere er på programmet sammen med improvisation og performance. Koncerterne foregår fra 12. til 21. august på en række af byens markante kulturinstitutioner, hvor musikken går i samspil med udstillinger og forskelligartede publikumsmiljøer.
 • ons 2/3 2011
  Midt i Marts hedder en ny festival i Nordjylland med ny kompositionsmusik og lydkunst fra 12. til 20. marts. Det er foreningen Ny Musik der står for festivalen i samarbejde med Kunstbygningen i Vrå, Vendsyssel Kunstmuseum og Nordsø Oceanariet.
 • tir 10/8 2010
  En ny nordjysk festival for ny musik og lydkunst ser dagens lys i Ålborg 15.-22. august. Festivalen hedder OpenDays.dk, og den er planlagt som årligt tilbagevendende i august måned.
 • ons 5/8 2009
  IN:SPIL er en landsdækkende koncertturné, der præsenterer klassisk musik med kant på danske koncertsteder.IN:SPIL er åben for alle typer koncertprojekter.  IN:SPIL er 2-3 ensembler udvalgt af SNYKs kunstneriske udvalg, som i løbet af året kommer til at give koncerter på udvalgte steder i landet. Nytænkning af koncertsteder, mundtlig/ scenisk præsentation, pædagogiske indfaldsvinkler m.m.
 • ons 5/8 2009
  Årets IN:SPIL-ensembler er udvalgt af SNYKs kunstneriske udvalg. Ud over at præsentere musikere i den absolutte elite herhjemme, tilbyder vi her en fantastisk koncertrække, der viser bredden i, hvad der sker i ny klassisk musik i dag; den rene koncert, spændet over de mange genrer, den sanselige og den eksperimenterende crossover-koncert.Arrangører kan med fordel etablere samarbejder med musikskoler, højskoler, mgk-klasser m.v. Dels for at dele økonomi, markedsføringsindsats og publikum.
 • man 27/7 2009
  27JUL09 "Jeg kan lede i dage, uger, endda i flere måneder uden noget som helst tænder en gnist. Intet af det man giver en chance gør ondt, gør glad, gør vred. Kun lutter indifferens og en, muligvis urimelig, følelse af at det er blevet for let at få sine halvhjertede forsøg på musikalitet udgivet. Myspace-generation, der blotter sig fordi den kan. Om det er fame eller fisse der driver værket, er ikke til at sige."
 • tor 11/6 2009
  Profil IN:SPIL er åben for alle typer koncertprojekter. Fastansatte ensembler optages ikke i IN:SPIL.Forslagene til IN:SPIL vurderes såvel ud fra en musikalsk/kunstnerisk betragtning som ud fra en formidlingsmæssig. Antal medvirkende Der er ingen fast nedre eller øvre grænse for antal medvirkende, men der tages i udvælgelsen hensyn til IN:SPILs samlede budget og den samlede turné.
 • ons 10/6 2009
  Den landsdækkende turné IN:SPIL blev afsluttet i 2009. I 2011 er IN:SPIL blevet afløst af Det Flyvende Spillested. Du kan læse reportager fra tre IN:SPIL-koncerter i 2009 her Her er en anmeldelse af Flutronics i Ugeavisen Ribe