per nørgård

 • ons 9/8 2017
  Suså Festival har givet os ny kompositionsmusik gennem et kvart århundrede og byder endnu en gang på tre intense koncertdage fra 1. til 3. september på Grønnegades Kaserne i Næstved. Festivalen åbner i år et vindue mod Danmark og lader en imponerende række dansk samtidsmusik strømme ind. Åbningsdagen bliver fejret med fri entré og bobler.
 • ons 5/4 2017
  Oplev Det Jyske Musikkonservatorium i hele sin bredde på én dag, når dette års RAMA festival slår dørene op den 8. april i både Aarhus og Aalborg. Fire timers elektronisk koncert, slagtøj nedsænket i vand, improviserede intermezzi af nye danske og internationale komponister o.m.a. SNYK guider til udvalgte koncerter.
 • ons 7/9 2016
  Den tilbagevendende årlige festival Golden Days har dette efterår fokus på 70’erne og datidens dertilhørende tanker om politik, filosofi og kunst. Lyden og musikken har også en rolle i denne forbindelse, og SNYK guider dig her til en række koncerter og lydarrangementer.
 • man 15/8 2016
  Musikere fra bl.a. Emerson String Quartet medvirker ved den nye New Music For Strings Festival i Aarhus, som fra den 23. til 31. august 2016 præsenterer koncerter, workshops, foredrag og masterclasses.  
 • tir 2/8 2016
  Storstrøms Kammerensemble fylder 25 år og fejrer det gennem fem intensive musikdage på herregården Fuglsang. En kammerkoncert i Tivoli den 7. august markerer optakten til jubilæumsfestivalen.
 • ons 4/5 2016
  Ved en prisfest mandag 2. maj i Prinzregententheater i München modtog Per Nørgård Ernst von Siemens Musikpreis 2016 på EUR 250.000. Prisen regnes for en af verdens største og vigtigste musikpriser og kaldes musikkens nobelpris. Ved prisfesten fremførte tyske Ensemble Recherche to af Per Nørgårds værker og direktøren for Festspillene i Bergen, Anders Beyer, holdt pristalen, som kan læses nedenfor.
 • tir 26/4 2016
  Torsdag den 28. april inviterer Glyptoteket atter inden for til en aften i langsomhedens tegn. Temaet er ’Længsel’, og er bl.a. knyttet til den nyåbnede Paul Gauguin-udstilling. Cellisten Toke Møldrup, sopranen Loré Lixenberg og en ny duo bestående af saxofonisten Lars Greve og produceren Andreas Pallisgaard er alle at finde på aftenens program.
 • tir 19/4 2016
  I går blev Carl Priserne uddelt for fjerde gang. Blandt vinderne var Per Nørgård, Sunleif Rasmussen, Karsten Fundal og Efterklang.
 • tor 3/3 2016
  Foråret bugner af udenlandske festivaler og koncerter, hvor danske komponister præsenteres. SNYK vender blikket udad og guider til nogle af alle de danske værker som kan opleves på de internationale scener i de kommende måneder.
 • ons 2/3 2016
  Festivalen Holmboe i Horsens udfolder sig i år i de to første weekender i marts. SNYK guider her til den ny musik, der er at finde i det omfattende festivalprogram.
 • tor 4/2 2016
  De to specialensembler indenfor henholdsvis kormusik og ny musik Ars Nova Copenhagen og Athelas Sinfonietta spiller på søndag fælles koncert med musik fra Norden.
 • ons 3/2 2016
  Den internationale Ernst von Siemens musikpris går i 2016 til komponisten Per Nørgård. Prisen på 250.000 euro uddeles for et liv dedikeret i musikkens embede. Prisoverrækkelsen foregår den 2. maj 2016 i Prinzregententheater i München ved præsidenten for det bayerske kunstakademi, Michael Krüger.
 • tir 24/11 2015
  ”På kanten af jazz, improvisation og eksperimenterende musik” er blevet den nye kendingsdevise for det berømte og berygtede spillested Jazzhouse. En devise, som har fremavlet et musikprogram, der hverken trækker skel mellem genrer, musikere eller kunstarter – hvorfor masser af spændende ny kompositionsmusik, eksperimenterende musik og lydkunst har fundet vej til spillestedets plakater i de kommende uger. 
 • man 26/10 2015
  Komponistkollektivet DYGONG fejrer 10 års jubilæum i år. Det fejres med en festkoncert i Vor Frue Kirke, hvor  DYGONG har kurateret et alsidigt program som en del af G((o))ng Tomorrow.
 • ons 21/10 2015
  Det polske ensemble for ny musik Orkiestra Muzyki Nowej spiller sammen med cellisten Jakob Kullberg og violinisten Peter Herresthal to koncerter i Danmark den 30. og 31. oktober. På programmet er værker af komponisterne Per Nørgård, Kaija Saariaho, Djuro Zivkovic og Witold Szalonek.
 • ons 23/9 2015
  Fra d. 26/9 til 1/10 præsenterer ISCM World Music Days ny musik fra hele verden. Festivalen bliver i år afholdt i Ljubljana, Slovenien, hvor de danske komponister Nicolaj Worsaae og Per Nørgård deltager.
 • fre 21/8 2015
  Suså Festival byder velkommen på Grønnegades Kaserne i weekenden den 28. til den 30. august. I år vender festivalen blikket mod Spanien og præsenterer blandt andet Smash Ensemble og Ensemble Alternance. Festivalen åbner med Simon Steen-Andersens Black Box Music.
 • ons 22/4 2015
  KLANG byder i år på en lang række internationale og danske komponister og ensembler, uropførelser, talks og meget mere,
 • tor 18/9 2014
  Efterårets mørketid skriger ofte efter mere sprælskhed, mere indhold og mere musik. Men fortvivl ej, for endnu engang fyrer FIGURA Ensemble op for en række fyraftenskoncerter, der lover alt det ovenstående og mest af sidstnævnte – en masse ny musik.
 • fre 15/8 2014
  Den sidste weekend i august byder på Suså Festival, som over tre dage præsenterer et væld af nye værker fra både ind- og udland. SNYK kigger her nærmere på den danske del af programmet.
 • man 4/8 2014
  En helt ny festival, der blander klassisk og ny musik med lyrik, jazz og syngende poesi, indtager Hofteatret i København d. 16. – 24. august. SNYK kigger nærmere på Late Summer festival Copenhagen.
 • man 7/4 2014
  På lørdag går Det Jyske Musikkonservatoriums årlige festival RAMA løs i både Aalborg og Aarhus. SNYK har taget et kig på programmet. 
 • man 27/1 2014
  Dansk Komponistforening har skabt et leksikon i ord, lyd og billeder over danske komponister.
 • tor 16/5 2013
  Dette forår skrives der musikhistorie i Danmark og i Østrig, når Wiener Filharmonikerne, et af verdens absolutte toporkestre, for første gang nogensinde sætter to nye, danske symfonier på deres nodepulte.