usa

 • fre 20/1 2017
  New Yorker-komponistkollektivet Bang on a Can har i år med støtte fra Statens Kunstfond indgået partnerskab med SNYK for at kunne tilbyde en dansk komponist eller musiker tre ugers residency på Bang on a Cans sommerfestival i Massachusetts fra 17. juli – 6. august 2017. Legatet inkluderer transport, kost og logi samt undervisning. Ansøgningsfristen er 8. februar.
 • man 30/11 2015
  Fredag den 4. december spiller SØS Gunver Ryberg i New York på den femte årlige udgave af Swedish Energies-festivalen, der i år har fået undertitlen Nordic Edition
 • ons 3/4 2013
  Eastman School of Music i Rochester, New York, har 8. og 10. april koncertfokus på Hans Abrahamsen med opførelser af en række af hans orkester- og kammermusikværker.
 • man 11/3 2013
  Den danske klavertrio Trio con Brio Copenhagen drager i denne uge på USA-turné, og medbringer deres første CD-indspilning af dansk musik, af Per Nørgård, Bent Sørensen og Hans Abrahamsen, til blandt andet Kennedy Center's højt profilerede "Nordic Cool Festival" onsdag d. 13. marts 2013.
 • tor 3/11 2011
  Wundergrund er i gang med 2. halvleg, og i aften bliver der spillet i Huset i Magstræde. Grænsesprægende kunstnere fra Norden, Italien, USA og Japan serverer her et overdådigt udvalg af improjazz, vokalkunst og musikperformance.
 • tir 28/6 2011
  Suså Festival nærmer sig! Tre sensommerdage med ny musik den 2., 3. & 4. september på Grønnegades Kaserne KULTURCENTER i Næstved. 28 nutidige komponister tegner et  billede af musikken -  i Tyskland  gennem seks værker, i Danmark gennem seksten værker og der udover ni værker af komponister fra Finland, Island, Storbritannien, Japan og USA. Der præsenteres syv uropførelser og flere danske førsteopførelser.
 • tir 18/1 2011
  Komponisten Nic Collins fra USA er i denne uge gæstelærer ved DIEM, Dansk Institut for Elektronisk Musik ved Det Jyske Musikkonservatorium. Collins giver i den forbindelse en Workshop og koncert. Collins har rod i den amerikanske avantgarde i forlængelse af komponister som John Cage.
 • ons 11/8 2010
  Det danske vokalensemble Ars Nova Copenhagen er med sin chefdirigent Paul Hillier på vej til New York for den 13. og 14. August at give to koncerter under festivalen ’Mostly Mozart’. Det er dog ikke Mozart, som står på programmet, men derimod to af modernismens vokale hovedværker, Lux Aeterna af Györgyi Ligeti og Nuits af Iannis Xenakis - og en motet af J.S. Bach.
 • tor 24/6 2010
  Det New York baserede Orchestra of Our Time udsender call for scores til komponister fra hele verden. Budet går på at skrive et stykke kammermusik for op til 5 instrumenter og af maksimalt 5 minutters varighed. 5-10 værker vil blive udvalgt til opførelse i maj 2011. Deadline er 31. december 2010.
 • tor 24/6 2010
  25. juni præsenterer den amerikanske kunstner Steve Roden et helt nyt værk med titlen blinking lights at night i Phonebox på det kunsterdrevne udstillingsted IMO. Phonebox er en tidligere telefonkabine, der nu fremstår som intimt udstillingsrum med plads til kun en gæst af gangen. Her vil publikum kunne opleve værket blinking lights at night i perioden 26. juni - 10. juli.
 • tor 3/6 2010
  Bang on a Can All-Stars lander for første gang i Danmark i næste uge. New York-komponisterne Julia Wolfe, Michael Gordon og David Lang har med Bang on a Can sammensat deres dream team af musikere fra vidt forskellige grene af den innovative new yorker kunstmusikscene. Teater Republique 10. juni kl. 19.
 • tor 3/6 2010
  Instrumenter og elektronik er lukket ud på byggepladsen, når Annie Gosfield udforsker skønheden i de industrielle lyde. I hendes EWA7 møder musikken maskinen, når slagtøj, guitar og fabrikslyde smelter sammen til et koncertværk. Teater Republique 11. juni kl. 21
 • tor 25/2 2010
  FIGURA Ensemble bryder isen i Seattle med kompositioner af Anders Brødsgaard, Peter Bruun og Steingrimur Rohloff.
 • tir 30/6 2009
  Den amerikanske komponist Patricia Alessandrini har vundet komponistkonkurrencen Miso Music Portugal. Konkurrencen var i år arrangeret i samarbejde med Sond'Ar-te Electric Ensemble, og Alessandrini vandt med stykket "Arrangement in Gray and Black".