Museet for Samtidskunst præsenterer værker af den danske kunstner Knud Viktor, som ikke før er blevet vist i Danmark. I udstillingen kan du opleve lydbilleder, en video-installation, fotografier, musikalske græshopper og provencalsk naturforelskelse.

I Provence følger cikadernes lyd lysets bevægelser. Det opdagede kunstner Knud Viktor da han i 1960’erne flyttede til Luberon-bjergene. Knud Viktor var egentligt taget til Frankrig som kunstmaler, men naturens lyde kaldte på hans opmærksomhed, og i stedet begyndte han at afbilde sin omverden i lyd.

Dialog med naturen

Knud Viktors værker forstørres naturens mindste lyde op. Græshopper, ugleunger, boblende naturvin og snorkende kaniner bliver mødt i øre- og øjenhøjde. Knud Viktor kravlede dybt ind i landskabet for at indfange naturens ellers usynlige og uhørlige liv. Med sine optagelser komponerede han fascinerende og billedskabende lydværker, hvor lytteren får lov at låne hans ører og hans kærlighed til naturen.

Øko-lydkunst

Den økologiske krise blev hørbar for Knud Viktor, og hans arbejde var på mange måder et forsøg på at etablere eller genetablere en empatisk og forpligtende forbindelse til naturen. I hans lydbilleder kan man lever sig ind i andre arters eksistenser og hans kunst rummer derfor vigtige budskaber om de globale klimaproblemer verden står over for i dag.