Den canadiske festival Suoni Per Il Popolo er en banebrydende festival for ny og eksperimenterende musik på det nordamerikanske kontinent. Snyk har indledt et samarbejde med festivalen, som gør det muligt for kunstnere/bands/ensembler med base i Danmark at blive en del af programmet i 2019. Ansøg 'Suoni Per Il Popolo – Open Call'  senest den 26. oktober 2018.

Om Suoni Per Il Popolo

Suoni Per Il Popolo, som oversat fra italiensk betyder “lyd til folket”, er en af Canadas mest anerkendte festivaler for ny, eksperimenterende musik og lydkunst.

Festivalen løber hvert år i juni i Montreal og er en tre-ugers begivenhed, hvor der gennem cirka halvtreds koncerter præsenteres et mangfoldigt udvalg af avantgarde og eksperimentelle musik- og lydgenrer – fra den yderste up-coming avantgarde til højprofilerede internationale kunstnere.

Festivalen har med en nysgerrig programsætning opnået stor bevågenhed fra resten af verden og er derfor også et godt internationalt udstillingsvindue for dansk musik.  

Ydermere er Montreal generelt en vigtig, virksom og eksperimenterende musikby på det nordamerikanske kontinent, og den har en central placering også i forhold til det amerikanske musikmarked.

Blandt de optrædende på Suoni Per Il Popolo i 2018 var: Milford Graves, Puce Mary, Joe McPhee, Susan Alcorn, Croation Amor, Carla Dal Forno, Chino Amobi, Jacob Kirkegaard, Mette Rasmussen m.fl.

Hvem kan søge?

Alle kunstnere/bands/ensembler med base i Danmark, som arbejder med improvisation, radikalmusik, moderne komposition, avantgarde, lydkunst osv.

Sådan udvælges de deltagende artister

Ansøgning:
Interesserede kunstnere/bands/ensembler skal udfylde dette ansøgningsskema for at komme i betragtning. Der er ansøgningsfrist den 26. oktober 2018.

OBS: Ansøgningen skal udfyldes på engelsk. 

Udvælgelsesproces:
Suoni Per Il Popolo og Snyk har nedsat et musik- og musikmarkedsfagligt lytteudvalg bestående af canadiere, som lytter og læser alle indkomne ansøgninger igennem.

Udvalget består af Alex Moskos (kunstnerisk leder, CKUT-FM), Mauro Pezzente (musiker, Godspeed You Black Emperor) og Deanna Radford (programmer og kurator). Det er alene lytteudvalget, der træffer afgørelse om, hvilke kunstnere, der skal optræde på festivalen. Svar på ansøgning gives senest ved udgangen af november 2018.

Kriterier:

  • Foruden at levere live-musik /lydprojekter af høj kvalitet, er det en forudsætning, at du/I bruger performancen på Suoni Per Il Popolo som springbræt til at sætte yderligere minimum tre koncerter op i Canada
  • Du skal kunne argumentere for, hvordan dette er en mulighed for at udvide dit/jeres internationale netværk. Du/I skal med andre ord kunne se og beskrive perspektiverne i at investere i det nordamerikanske marked

Det skal du vide:

  • Du/I skal være til rådighed i første halvdel af juni 2019
  • Du/I får mulighed for at spille en koncert på Suoni Per Il Popolo 2019
  • Du/I skal sætte minimum tre yderligere koncerter eller events op på canadisk/nordamerikansk territorium
  • Flyrejse tur-retur Danmark-Montreal bliver dækket i forbindelse med koncerten
  • Én overnatning i forbindelse med koncerten på Suoni Per Il Popolo bliver dækket
  • Du/I skal kun ansøge, hvis du/I har ambitioner på det canadiske/nordamerikanske marked og vil bruge anledningen som springbræt til at udvikle en international karriere

Har du spørgsmål til ansøgningen, er du velkommen til at kontakte os. Skriv en mail til anne@snyk.dk