Passive/Aggressive er et åbent musikforum, der udgiver bøger, trykte publikationer, driver musikjournalen www.passiveaggressive.dk samt musikarkivet Sounds.

I samarbejde med G((o))ng Tomorrow udgiver Passive/Aggressive et nyt tidskrift og en række kommissionerede værker, som gennem kunstneriske, eksistentielle og politiske perspektiver udforsker følgerne af forårets karantæneperiode og den deraf afledte tilstand af isolation.

Hvad isolationen gjort ved den måde, vi skaber og bruger kunst på? Har den åbnet op for nye typer af værker og distributionsformer? Har den skubbet til relationen mellem kunst og online-medier? Hvad er de politiske implikationer af denne samfundsisolation? Er der opstået nye fællesskaber og socialiseringsformer på baggrund af den fysiske isolation?

Håbet er – gennem et patchwork af nyskrevne værker og refleksioner – at skabe rum for en kunstnerisk bearbejdelse af denne periode.

Passive/Aggressive #9 “Isolation” bringer følgende nye værker og essays: 

"Stille Skikkelse Med Landskab" by øjeRum
Release date: October 2nd, 2020

"Quiet Nights" by Marcela Lucatelli
Release date: October 9th, 2020

Essay: Joalane Cecilie Laurberg Mohapeloa “Vi har brug for hinanden på en anden måde nu”

"Italienske tilstande" af William Kudahl & Morten Søndergaard
Release: 23. oktober 2020

"Tread" af Astrid Sonne
Release: 6. november 2020

Essay: Niels Henning Falk Jensby “uventede gæster”

"Crow Without Mouth: World Premiere" af Soho Rezanejad
Release: 20 november 2020

+ mere

Startende fra den 2. oktober og drypvis over efteråret, kan du gå på opdagelse i værker, essays og interviews via passiveaggressive.dk, hvorefter projektet kulminerer i udgivelsen af et fysisk magasin.

Udgivelsen er sket i samarbejde med G((o))ng Tomorrow og er støttet af Dansk Komponistforening og Statens Kunstfond.