Wundergrund åbningsfest i Huset

Lørdag den 29. oktober lyder startskuddet til en uge fuld af ny, eksperimenterende og forunderlig musik i København, hvor stærke musikalske stemmer vil vise nye veje på et grænseløst musikalsk landkort. Kom med for bare en flad 50'er!

 

Lørdag den 29. oktober fyler Wundergrund Festival Huset i Magstræde med lydkunst, performance, koncerter og musikalske overraskelser. Oplev blandt andet den prisbelønnede sangerinde og cellist Cæcilie Trier, den ikoniske tyske elektropopper og performancekunstner Felix Kubin og den unge danske kometkomponist Jeppe Just.

Vær med til dette festfyrværkeri af en åbningsfest for bare 50 kr.!

Lørdag den 29.10:   
Kl. 20.00: Velkomst og musikalske overraskelser

Kl. 21.00: Jeppe Just Instituttet
Kl. 22.00: Felix Kubin
Kl. 23.00: Valby Vokalgruppe, Toke Tietze & Skammens Vogn
Huset i Magstræde
Entré: 50 kr. / Billetto 

 

Opdateret arkademusik: JEPPE JUST INSTITUTTET
Med en forkærlighed for musikalsk skrammelæstetik og metallisk energiudladning byder bandet Jeppe Just Instituttet på opdateret arkademusik. Med den unge danske komponist Jeppe Just i front, spiller bandet på hjemmebyggede instrumenter og isenkram, der inkluderer køkkenudstyr, jernstænger, wires, metalplader, kæder, rør, spande og stiger. Forstemt kalimba, musikalsk sav, mundharper og tonegeneratorer kommer også på banen. Et ægte avantgardistisk isenkræmmershow.

Elektronisk kitschmusik: FELIX KUBIN
Flamboyant elektro-popper og dadaistisk tegneseriehelt er nogle af de prædikater, der er blevet sat på den tyske performancekunstner og musiker Felix Kubin. Hans lydunivers har paralleller til både Kraftwerk og de tidligste elektroniske pionerer og udspiller sig et sted mellem kitsch og avantgarde. Kubin er uden tvivl en sand original, hvis forkærlighed for synths, trommemaskiner og computersoftware fra 1980’erne har givet ham kultstatus. Denne aften opfører Kubin det audiovisuelle show Paraelektronoia, der undersøger feltet mellem elektricitet og paranormalitet. 

Cæcilie Trier : VALBY VOKALGRUPPE & SKAMMENS VOGN
Valby Vokalgruppe består af blandt andre Cæcilie Trier fra Chimes & Bells og Anja Jacobsen fra Kirsten Ketsjer. Gruppen har fået stor succes med deres avantgardistiske tilgang til korsang, hvor stemmen både samples og overdubbes, men også får lov til at stå på egne ben som instrument. Med hjælp fra de naivistiske minimalister i den dansksprogede trio Skammens Vogn (medlemmer fra Kira Skov og Moi Caprice) og fra lydkunstneren, trommeslageren og den elektroniske komponist Toke Tietze (yoyooyoy) vil denne aften byde på en helt ny produktion skabt til Wundergrund, hvor imponerende vokale plateauer opbygges, og melodiøse mønstre og tranceagtige improvisationer flyder sammen med hektiske trommer og hiphop beats.

WUNDERGRUND 2011: Voices, Noises & Choices
Med åbningsfesten den 29. oktober tager Wundergrund hul på dette års tema Voices, Noises & Choices, hvor festivalen vil stille skarpt på de kunstneriske stemmer, der skaber støj i vores musikalske vaneforestillinger.

Fra den 29. oktober til og med 5. november kan man blandt andet møde den norske støjkomponist Lasse Marhaug, den japanske mediekunstner og trommeslager Dora Video og den egyptiske, elektroniske musiker Hassan Khan. Gå heller ikke glip af Kresten Osgood, Simon Steen-Andersen, August Rosenbaum, Phil Niblock, William Bennett og et brag af en finalefest i Cinemateket med danske DYGONG og lo-fi bands fra den islandske undergrundsscene!

 Se www.wundergrund.dk for det samlede program!


 Foto: Felix Kubin