Vil du i residency i Island?

Cycle Music and Art Festival, som finder sted i Island til efteråret, har offentliggjort et Open Call for idéer og værker indenfor samtidsmusik, visuel kunst og performance. Fokus er identitet og nationalisme med Grønland, Island og Færøernes relation til Danmark som omdrejningspunkt. Deadline er den 20 juni.

Af Sif Hellerup Madsen

Cycle Music and Art Festival er en lokal og international platform for ny eksperimenterende musik, performance og visuel kunst. Festivalen finder sted for tredje gang i år i Islands næststørste by, Kópavogur, den 1. til den 23. september under temaet CYCLE | SOVEREIGN | COLONY. Festivalen har et geografisk fokus på Grønland, Island og Færørerne samt deres relationer til Danmark. Mens det tematiske fokus vil centrere sig om identitet, skabelse af nationalstater og nationalisme – samt inklusion og eksklusion under og efter kolonialt herredømme og uafhængighedskampe.

Cycle Music and Art Festival er særligt interesseret i socialt engageret og offentlig kunst. Blandt de indsendte projekter, vil festivalen udvælge værker, der vil blive udviklet og præsenteret hen over en 1-årig periode. Det starter med et residency på Cycle Music and Art Festival 2017 i Kópavogur og slutter med festivalen i oktober 2018. Rejse og logi i forbindelse med residency-opholdet vil blive dækket af festivalen.

Ansøgninger skal indeholde CV og projektbeskrivelse og sendes til info@cycle.is. Deadline er den 20 juni 2017.  

Open Call Cycle Music and Art Festival 
Læs mere her.