Velkommen til SNYK’s nye undervisningssite om ny musik

Har du set den nye knap på vores hjemmeside? Bag den gemmer sig ”Nye lyde i gymnasiet”, SNYK’s nye, webbaserede undervisningssite om ny dansk musik.

Sitet henvender sig til gymnasieundervisere, og materialet inddrager både yngre og ældre nulevende danske komponister med mange forskellige indgangsvinkler til den ny musik.

Sitet indeholder indtil videre 9 artikler, hver med fokus på én komponist samt en analyse af et til to værker af denne. Undervisningsmaterialet gør det interessant og overskueligt at undervise i den ny musik, idet der til alle værkgennemgange ligger lyd- og nodeeksempler online og frit tilgængeligt. Der er desuden forslag til undervisningsopgaver, mange uddybende links og litteraturlister.

Indtil videre rummer sitet værker af komponisterne: Simon Steen-Andersen, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Jacob Kirkegaard, Poul Ruders, Goodiepal, Bent Sørensen, Jeppe Just Christensen, Hans Abrahamsen og Jexper Holmen.

Fremadrettet arbejder vi på at få endnu flere repræsenteret, og forventer i januar 2013 at kunne præsentere artikler med udgangspunkt i følgende fire komponister: Juliana Hodkinson, Else Marie Pade, Martin Stig Andersen og Søs Gunver Ryberg.

Artiklerne på sitet er skrevet af Rasmus Holmboe, Palle Andkjær Olsen, Jakob Weigand Goetz og Agnete Seerup.

Værsgo at gå på opdagelse i ”Nye lyde i gymnasiet”!

Sitet bor inde bag knappen "Nye lyde i gymnasiet", i knappanelet øverst til højre på forsiden af snyk.dk

Undervisningsmaterialet er støttet af: Tips og lotto-midlerne, Statens Kunstråd, Augustinus Fonden og KODA’s Råd.