Taknemmeligheden flyder igen med masser af eksperimenterende musik

Festival of Endless Gratitude afholdes for niende gang og byder i år på den første koncert nogensinde på dansk jord med det legendariske støjrockband The Dead C såvel som værker af den elektroniske pioner Éliane Radigue. Herudover kan man glæde sig til et væld af danske og udenlandske musikere, billedkunstnere og filmmagere, som indtager Remisen den 15. til 17. september 2016.

Af Mie Petri Lind

For niende gang afholdes Festival of Endless Gratitude i København, og igen er der masser at komme efter, hvis man er nysgerrig på den eksperimenterende musik såvel som utraditionelle koncertformer. I tre dage, fra den 15. til 17. september, fyldes Remisen på Enghavevej med lyd såvel som kunstinstallationer og filmvisninger dagen lang. SNYK giver her et indblik i dele af programmet.

New Zealandske støjpionerer

Årets helt store hovednavn på Festival of Endless Gratitude er støjrockbandet The Dead C, som gæster Danmark for første gang nogensinde på trods af, at det legendariske band har 30 år på bagen.
Bandet har igennem 30 år udgivet stærkt indflydelsesrige plader, som har sat deres præg på amerikanske og europæiske scener -med Sonic Youth og Sebadoh som prominente fans fra USA. Bandet er fortsat yderst aktive og har netop udgivet et nyt album.


The Dead C gæster Danmark for første gang nogensinde på årets Festival of Endless Gratitude.

På Festival of Endless Gratitude vil man foruden hele bandet også kunne opleve et solosæt med Bruce Russell fra The Dead C, der også er en anerkendt skribent og forfatter, såvel som bandkollegaen Michael Morley, der spiller under sit solopseudonym, Gate.

Holterbach opfører elektroniske pionerværker

En anden pioner, som er at finde i årets festivalprogram, er den franske, elektroniske komponist Éliane Radigue. Radigue har med sit tidlige arbejde med elektronisk musik været med til at definere adskillige elektroniske genrer og har skabt et imponerende oeuvre gennem sin lange karriere.

Da Radigue ikke selv kan rejse til København, opføres hendes værker af hendes assistent og arkivar Emmanuel Holterbach, som både som ’stand-in’ for Radigue såvel som i egen person har markeret sig som komponist og lydkunstner.

Free-guitarist i sit eget parallelunivers

Den britiske guitarist Mike Cooper har gennem mere end 40 år helliget sig musikkens eksperimenter. Da han i starten af 60’erne blev inviteret til at blive en del af The Rolling Stones, takkede han således nej, for i stedet at skabe sit eget parallel-univers, hvor den fri musik er i højsædet.


Mike Cooper takkede i sin tid nej til at blive en del af The Rolling Stones for i stedet at hellige sig sine musikalske eksperimenter. Nu kan han opleves i København!

Cooper har gennem fem årtier gjort karriere som international, musikalsk opdagelsesrejsende. Han har optrådt og indspillet både solo og i en række forskellige orkestre, hvor divergerende genrer, herunder folkemusik, raga og elektroniske soundtracks til film, er kommet under hans kyndige behandling.

Soundtracks til magiske historier

Italienske Francesco Cavaliere anvender primært sin stemme samt et enormt arkiv af hjemmelavede lydeffekter til at skabe soundtracks til magiske historier, der finder sted i imaginære verdener beboet af mærkelige væsener, objekthybrider og psyko-kosmiske fænomener. På Festival of Endless Gratitude kan du opleve Cavalieres eksperimenterende, elektroniske musik, som skaber mønstre på nye og spændende måder.

Dansk medietranscenderende værk

Festival of Endless Gratitude har også en række danske kunstnere på plakaten, bl.a. trommeslagerne Felia Gram-Hanssen (tidl. Thulebasen) og Jaleh Negari (Selvhenter), som sammen med to dansere vil opføre Felia Gram-Hanssens medietranscenderende værk Circular Sound. Værket befinder sig i krydsfeltet mellem dans og lyd, hvor kroppen bliver partituret. Rummets karakteristika omdannes til bevægelse som igen omdannes til lyd, og publikum inviteres til at deltage i en musikalsk grænsedragningsproces, hvor forskellige egenskaber overføres fra et medie til et andet.

Musik mødes med kunstinstallationer og filmvisninger

Det samlede program præsenterer over tyve musiknavne samt en række dj’s og vj’s. Herudover byder festivalen på kunstinstallationer, en biograf med filmfremvisninger dagen igennem og utraditionelle koncert-formater, som gør Festival of Endless Gratitude til en helt særlig spiller på den Københavnske festivalscene.

Blandt årets kunstinstallationer finder man bl.a. græske George Koutsouris’ analoge musikalske skulptur You can’t avoid your destiny og den danske kunstnerduo Andreas Stouby Johansen og Anna Samsøes auditive værk Amphorn.

Festival of Endless Gratitude
15. – 17. september 2016
Remisen, KPH Volume, København
Partoutkort: 225 kr. / Endagsbillet: 125 kr. / Billetto
Læs mere