SPOR festival offentliggør kuratorer og tema

Det er 10 år siden de to kunstneriske ledere og festivaldirektører Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen overtog ledelsen af SPOR festival. I den anledning udgør de to selv det kuratoriske team for årets festival under temaet Epiphany.

Af Agnete Seerup

I 2017 er det 10 år siden SPORs kunstneriske ledere og festivaldirektører Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen overtog ledelsen af festivalen i 2007 efter at have vundet kuratorkonkurrencen med programmet Composing What?

Siden har de to i samspil med skiftende kuratorer skabt en lang række eksperimenterende koncerter og lydkunst med internationale og danske kunstnere under den årlige festival.

Læs historien om SPOR og festivalens kuratering i Seismografs interview.

I år udgør de to selv det kuratoriske team for festivalen, der ligeledes er en del af den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017, og i samspil med kulturbyens tematik LET’S RETHINK byder kuratorduoen velkommen til en række tætpakkede festivaldage fra 11. – 14. maj, hvor kunstmusikken præsenteres under temaet Epiphany.

'Epiphany' betyder åbenbaring på dansk og skal således kaste nyt lys over de mønstre og rutiner, som knytter sig til vores dagligliv. Under årets tema vil hverdagens private og offentlige rum iscenesættes og gentænkes, når koncerter, performances og installationer får mandag til fredag som vi kender dem til at gå i opløsning og genopstå som noget helt nyt, underfundigt eller måske grotesk ...

SNMS skød Kulturhovedstaden i gang

I forrige uge blev kulturhovedstadsåret i Aarhus skudt i gang, og SPORs pædagogiske flagskib, SPOR New Music School (SNMS) tog del i åbningen. Både fredag den 20. og lørdag den 21. januar kunne interesserede børn og voksne opleve en smagsprøve på SNMS. Som en del af det officielle åbningsprogram blev forestillingen Flaskepost til Fremtiden opført og forestillingen indeholdt blandt andet et værk, der blev komponeret af SNMS-elever i 2015. Læs SNYKs artikel om åbningen her.

 

2015 var også året, hvor SPOR festival for første gang arrangerede SNMS, og siden da har SPOR årligt inviteret nysgerrige, musikglade børn i alderen 11-15 år til at deltage i undervisning, workshops og koncerter under festivaldagene i maj. SNMS dyrker for tredje år i træk musikalske eksperimenter og komposition i børnehøjde, og i år kan du allerede denne uge opleve SNMS og ungdommens svar på ny kompositionsmusik, opført af et børnesymfoniorkester.

SPOR festival finder i år sted fra 11.-14. maj på forskellige venues i Aarhus.
Læs mere om SPOR festival.