SPOR 2013 udvider feltet af værker

SPOR har udvalgt seks værker, ud af de 79 indsendte forslag til årets Call for Proposals 2013, som realiseres, når SPOR slår dørene op i Aarhus den 9. - 12. maj 2013.

SPOR modtog til dette års festival 79 idéer til installationer, musik, performances og media art works. De indsendte forslag repræsenterede 27 forskellige lande, og var af en så høj standard og utrolig mangfoldighed, at SPOR festivalens jury valgte at udvide feltet fra de sædvanlige fem værker til at realisere hele seks af disse værker på SPOR 2013.

De seks udvalgte værker
Polske Martyna Poznanska (PO/UK) er udvalgt af juryen med værket Echoic Memory, der udforsker vores lydlige hukommelse gennem en lyd- og videoinstallation, der tager udgangspunkt i hendes egen familiehistorie. Poznanska er bosat i London og Krakow, og det er første gang, hun udstiller i Danmark. 

Den prisbelønnede komponist Lula Romero (ES/DE) er udvalgt med værket Trajectories for two pianos. Romero vil undersøge, hvordan musikalske kompositioner forandres i forskellige arkitektoniske rum, og hvordan lytteren kan blive en aktiv del af kompositionen. 

Juryens valg faldt også på canadiske Crys Coles (CA) stedsspecifikke arbejde med næroptagelser af ellers overhørte lyde, som Cole skaber en lydinstallation ud af.

Også spanske Abel Paùl (ES), som i 00o33'45”N 00o45'33”W vil skabe et værk for klaver og pladespiller, er udvalgt til årets festival.

Den anerkendte komponist, performer og kunstner Erik Büngers (SE) værk The Empire Never Ends bygger på en transskription fra 1948 af en mand, der taler i tunger. Værket er bestilt af elite-ensemblet Ensemble Modern, men får Danmarkspremiere på SPOR i år i en helt ny version for to klaverer.

Desuden kan publikum glæde sig over, at juryen også har valgt danske Christian Winther Christensens (DK) Six preludes, som bliver opført på et flygel, hvis strenge er tapet ind med malertape fra top til tå, og i hvilket den stumme lyd blandes med optagelser af klassiske romantiske klaverfragmenter.

Læs mere om udvælgelsen her.

Juliana Hodkinson er gæstekurator på årets SPOR festival, og har sammen med SPOR's kunstneriske ledere udviklet tema og program for årets festival.

Juryen bestod af:Juliana Hodkinson (UK, komponist og gæstekurator SPOR 2013), Jacob Kirkegaard (DK, komponist og lydkunstner), Peter Ablinger (DE, komponist), Björn Gottstein (DE, journalist), Manuel Esperilla (DK, musiker), Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen (DK, festivalledere SPOR).