Sparkling Sound udvider med dans

Med kunstner Jørgen Teller i spidsen, bobler Sparkling Sound byen fuld den 28. oktober i KoncertKirken i København. Festivalen samarbejder i år med Dansehallerne og føjer koreografi og dans til sit fire-årige portefolio af elektronisk avantgarde.

Af Agnete Seerup

Nye værker for trommer og dansere, modular synthesizere, en unik lys-spiral mobile og et stedsspecifikt lydværk til kirkerummet. Sparkling Sound Festival indtager KoncertKirken på Nørrebro i København og sætter i samarbejde med Dansehallerne den erfarne danske koreograf Kenneth Kreutzman og to dansere i stævne med lydkunstner og festivalens egen kunstnerisk leder, Jørgen Teller.

Temaet for årets Sparkling Sound er 'koreografi i videste forstand', og det betyder, at du den 28. oktober ikke bør snyde dig selv for en unik oplevelse som denne, når Michela Pelusio og Stratos Bichakis præsenterer deres arbejde:

:

Ny lydkunst til KoncertKirken

Sparkling Sound Festival blev afholdt for første gang i 2013 og fortsætter i år successen med spritnye værker af kunstnere som Toke Tietze Mortensen og Sophia Mage, der præsenterer en uropførelse for trommer, modular synth opført som en duo for danser og musiker.

Christian Rønn, som i flere omgange har arbejdet sammen med Jørgen Teller, uropfører et værk, og Francisco Lopez har også skabt et helt nyt værk til KoncertKirkens rum.

Boblende lyd siden 2013

SPARKLING SOUND FESTIVAL har gennem årene haft et fokus på elektronisk avantgarde-synth og electronica. I 2013-15 blev festivalen afholdt med et græsk-dansk fokus (i 2013 i København NV & K, 2014 i Athen & Århus og 2015 i Aalborg og igen i København 2016). I 2016 kunne du opleve to spændende dage med Sparkling Sounds i Dome of Vision, der bød på nye værker, svenske gæster og 3 dansere.

Program Sparkling Sound Festival 2017

Francisco Lopez (E): López Immersive Sound 

Kmann-Telly Elctrx Mvrs "Crash IT"
Kenneth Kreutzmann med 2 dansere og Jørgen Teller synthesizer - nyt værk 

Christian Rønn: ur-opførelse af nyt værk for lydkunst og Wurlitzer el. piano 

Michela Pelusio & Stratos Bichakis (IT/GR): SPACETIME HELIX - opto-acoustic instrument / performance 

Sophia Mage (US) & Toke Tietze Mortensen: ur-opførelse af nyt værk for trommer, modular synth i en duo for danser & musiker 

Bo Madvig performer i et unikt møde med Michela Pelusio & Stratos Bichakis.

SPARKLING SOUND FESTIVAL
KoncertKirken, Blågårds Plads
28. oktober 2017
Læs mere 
Køb billet
Find eventet på Facebook