SNYKs påskeguide!

Påsken står for døren og Snyk giver her nogle bud på, hvordan højtiden kan bruges på ny, eksperimenterende musik og lydkunst.

Som supplement til påskefrokoster, gækkebreve og chokoladeæg byder lyd- og musikmiljøet på masser af spændende oplevelser i påskeugen. Både for børnefamilier, museumsgængere og udøvende musikere og lydmagere er der gode muligheder for at få optanket øregangen og opleve lyd- og musikeksperimenter ud over det sædvandlige.

KONCERTER
Påskens koncertudbud starter allerede palmesøndag, den 24. marts.  Her er der eftermiddagskoncerter på programmet i både Aarhus og Birkerød.
I den jyske hovedstad er der fløjtematiné med studerende fra det Jyske Musikkonservatorium, hvor man i Kammermusiksalen kan opleve værker af bl.a. Toru Takemitzu, Eugéne Bozza og Sigurbjörnssons. Koncerten starter kl. 15.00 og der er fri entré.

På samme tid er der i Birkerød linet op til en spændende koncert, hvor de tre komponister Frode Andersen, Jexper Holmen og Ejnar Kanding dels opfører musik af hver enkelt – og dels skaber og opfører et værk i fællesskab. Læs mere om koncerten her.

Den 27. marts er det på Gimle i Roskilde man skal befinde sig, hvis man skal have et skud lyd og lys inden påsken for alvor rammer landet. Græske Novi_Sad og japanske Ryoichi Kurokawa blander lyd og lys i koncertværket ”Sirens”, som er en kreativ refleksion over den økonomiske krise. Koncerten starter kl. 20.00. Læs mere her.

Koncerten "Sirens" med Novi_Sad og Ryoichi Kurokawa er en af påskens spændende musikoplevelser. Foto: Ryoichi Kurokawa

UDSTILLINGER
Opholder du dig i København eller omegn, er der masser af muligheder for at få en god udstillingsoplevelse. Museerne bugner af lydkunst og musik i øjeblikket, og i flere tilfælde er påskedagene den sidste chance for at opleve det.

På Greve Museum har udstillingen ”Husker du? - Lydspor i Greve” siden 15. januar præsenteret Hans Sydows og Jens Toyberg-Frandzens 10 lydværker, der via lydklip fra fortid og nutid beskriver Greve-egnens udvikling i det 20. århundrede. Udstillingen har sidste åbningsdag den 31.marts.

Påsken er også sidste chance for at opleve udstillingen "TØRST", som er en stedspecifik lydinstallation skabt til den nedlagte svømmehal i Dragør af lydkunstneren Jacob Kirkegaard. Installationen kan opleves onsdag-torsdag kl.15.00-20.00 og lørdag-søndag 12.00-17.00. 

På kunstmuseet ARKEN har komponisten Fuzzy skabt et musikværk til museets udstilling om COBRA-kunstneren Carl-Henning Pedersen. Resultatet er et unikt, elektroakustisk værk, der føjer en ny dimension til Carl-Henning Pedersens poetiske og fantasifulde malerier. Det kan opleves alle dage i påsken fra kl. 10.00-17.00. Læs mere her.

I palæhaven ved Museet for Samtidskunst i Roskilde kan man opleve den nyligt åbnede udstilling ”Placements” af Strange Party Orchestra. Udstillingen præsenterer en række lydbilleder af komponisterne Anders Vestergaard og Kåre Elers, og undersøger forholdet mellem det visuelle og det auditive.

I Nikolaj Kunsthal kan man opleve en stor soloudstilling af Fluxus- og intermediakunstneren Eric Andersen. Udstillingen ”LIAISON” viser værker fra hele kunstnerens karriere, som bliver aktualiseret som en integreret del af en samlet installation. Hver dag i udstillingsperioden sluttes af med en 15 minutters koncert af Eric Andersen på Nikolajs orgel.

Udstillingen "TØRST" er blot én af de lydkunst-udstillinger, som kan opleves i løbet af påsken. Foto: Michael Paldan

FOR BØRN
For de små størrelser er der også god underholdning i påsken!
Mandag d. 25. marts kan man i Svendborg opleve "Det magiske lydcirkus", hvor jonglør Samuel Gustavsen og musiker Sture Ericson inviterer til en fantastisk performance med lyd og magi! Det foregår kl. 14.00 på Naturama.

I København indtager Bamse og Kylling Koncertsalen og møder her alle musikerne i DR UnderholdningsOrkestret. ”Bamsekomcerten” er en historie om venskab og udfordringer med tilhørende nyskrevet musik af Karsten Fundal, og kan opleves den 29.-31. marts kl. 13.00 og 15.30. Se trailer her.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=429rs8kKLKQ&list=UUGtAoge4_OloSgbXMyoh5vw...]

FOR DE UDØVENDE!
Vil man gerne bruge påsken på selv at skabe lyd og musik er der to spændende arrangementer på programmet! 

Skærtorsdag kl. 19.30 inviterer Eric Andersen, som en del af udstillingen ”LIAISON” til jam session. Andersen selv spiller på Nikolajs orgel, og man skal blot medbringe sine egne instrumenter eller andet spilbart materiale for at deltage. Læs mere om arrangementet her.

Påskedag er der tændt op i loddekolben og der bygges lyd på Mayhem, når alle inviteres til åben workshop ud i lydsoftware og diy-instrumenter kl. 14.00. Læs mere her


I Snyks påske-koncertudsigt kan man se en oversigt over alle ugens arrangementer.

Har man drømme om musikalske projekter i ind- og udland, digital kunst og kultur eller musikindspilning og –udgivelser kan man også bruge påsken på at skrive ansøgninger!  Der er fire ansøgningsfrister d. 2. april 2013; læs om dem her!