SNYK Nyhedsbrev 7. august 2014

I dette nyhedsbrev kan du læse om:
- Sidste chance på Vendsyssel Festival
- Pernille Sejlund - festivalkomponist på Rudersdal Sommerkoncerter
- Strøm i København
- Ny festival: Late Summer Festival Copenhagen
- Ny kammermusik i Esbjerg
- Klangrum 14
- Kompositionskonkurrence: Lyden af Aarhus 2017

SNYK er tilbage efter sommeren, og der er masser af nyheder at kaste sig over! August bugner af festivaler og der er masser af spændende koncerter at frekventere, lige meget hvor man befinder sig i det danske land.

Sidste chance på Vendsyssel Festival

Vendsyssel Festival har allerede været i gang i en måneds tid og i næste uge kan man opleve de sidste koncerter på den nordjyske festival. I Seismograf-kalenderen er koncerterne med ny musik på programmet samlet, og både på mandag og tirsdag er der masser at komme efter. Se kalenderen her
Mandag indtager Filharmonisk Kor Børglum Klosterkirke med et program der bl.a. byder på værker af Knut Nystedt og Michael Bojesen, og i Bangsbostrand Kirke spiller Lars Ole Schmidt og Claus Bach Nielsen bl.a. et værk af Carl-Aage Eliasson.
Tirsdag præsenterer Akademisk Kor Århus et nordisk program med nyere kormusik af bl.a. Pelle Gudmundsen Holmgren, Ola Gjeilo og Jakko Mäntyjärvi i Tornby Kirke og i Frederikshavn Kirke har Charlotte Hjørringgaard og Thomas M. Kursch sammensat et program, der udover Mozart byder på musik af bl.a. Gade og Bernhard Christensen samt danske salmer i nye arrangementer.

Pernille Sejlund - festivalkomponist på Rudersdal Sommerkoncerter

Også på Sjælland byder de kommende uger på spændende koncerter. Festivalen Rudersdal Sommerkoncerter starter på søndag d. 10. august og har masser af ny musik på programmet.  Allerede ved åbningskoncerten, som spilles af Ensemble Nordlys, kan man opleve ny musik af de norske komponister Nils Henrik Asheim og Øystein Sonstad.

Årets festivalkomponist er Pernille Sejlund. Udover en portrætkoncert d. 21. august i Gl. Holte Kirke, hvor Sejlunds værker opføres af Ensemble Nordlys, er hun også programsat d. 14. august, når fløjtenisten Elzbieta Wolenska spiller prisvinderkoncert, d. 19. august ved Duo Diagonals koncert i Vedbæk Kirke og ved Trio Zooms koncert d. 26. august.
Herudover byder festivalen på værker af bl.a. Pawel Hendrich, Mike Mower, Hanne Ørvad og Axel Borup-Jørgensen. Hold øje med Seismograf-kalenderen, hvor alle koncerterne annonceres.

Strøm i København

På mandag skydes den elektroniske musikfestival Strøm atter i gang. Dette års udgave af den københavnske festival inkluderer danske navne som August Rosenbaum, Bjørn Svin, Albertslund Terrorkorps og DJ-kollektivet Den Sorte Skole samt internationale hitmagere som Chllngr, Falty DL og John Talabot. Dertil kommer en masse soniske opdagelsesrejsende, elektroniske avantgardister og laptoppere. Det bliver en tætpakket uge, hvor du kan gå til høje toner i kirken og bas i kælderen eller tage en lur i Domen. 
Wundergrund on Tour er medarrangør på to arrangementer; den østrigske producer, vokalist og theremin-virtuous Dorit Chrysler i samspil med August Rosenbaum d. 11. august på Café Intime samt lørdagens program i Staudehaven i Enghaveparken, hvor bl.a. Gunner Møller Pedersen er på programmet. 
SNYK tager dig med på en lille guide gennem Strøms program her.

Ny festival: Late Summer Festival Copenhagen

I festival-familien dukker der jævnligt nye medlemmer op! En af dem er Late Summer Festival Copenhagen, som løber af stablen for første gang d. 16. – 24. august. Den nye festival blander klassisk og ny musik med lyrik, jazz og syngende poesi, og den foregår i Hofteatret, hvor publikum vil kunne nyde musik af så forskellige komponister som Beethoven, Grieg, Per Nørgård, Axel Borup-Jørgensen, Jacob Anderskov m.fl.
På scenen står bl.a. internationale musikere som Christina Bjørkøe(klaver), Marianna Shirinyan (klaver), Suyoen Kim(violin), sopran Gitta-Maria Sjøberg og jazzmusikeren Jacob Anderskov, såvel som skuespiller Karen-Lise Mynster, der står for lyriske indslag mellem musikken.
SNYK har kigget programmet igennem og guider til festivalen, som bl.a. byder på tværkunstneriske møder, børnekoncert og nykomponerede festivalvignetter. Læs med her

Ny kammermusik i Esbjerg

I den anden ende af landet udspiller en gammel kending sig d. 17. - 23. august. Esbjerg International Chamber Music Festival slår for 16. gang dørene op – i år under overskriften ”The City in the Sea”. Festivalen byder som altid på en blanding af den store, klassiske kammermusik og nyere tiders meget forskellige værker fra især Østeuropa/Rusland og USA. På programmet kan man således finde værker af bl.a. Jacques Hétu, Igor Stravinsky, Conlon Nancarrow og Yehudi Wyner. I seismograf-kalenderen er koncerterne med ny musik på programmet annonceret.

Klangrum 14

Også på Møn er der nye kunstneriske initiativer på vej. Klangrum åbner på fredag d. 15. august med ny musik og lyd- og mediekunst, og vil være en årligt tilbagevendende begivenhed på Møn.
Ved åbningen er der hele tre koncerter på programmet. Først spiller percussionensemblet Ekkozone, som har stykker af Ligeti, Pape, Ravel - og “Et Trommespil” på programmet. Herefter kan man opleve det helt særlige elektroniske musiksamarbejde mellem Fuzzy & Bjørn Svin, og aftenen sluttes af med SØS Gunver Ryberg, der arbejder i krydsfeltet mellem elektronisk musik og lydkunst.

Klangrum 14 byder desuden på en lyd/lys-installation af norske H.C. Gilje, som er skabt over Else Marie Pades elektroniske pionerværk 7 Cirkler fra 1959. Den vises frem til d. 31. august, og i samme periode vises også filmen Svævninger af Sofie Tønsberg om Else Marie Pade og lydkunstneren Jacob Kirkegaards samarbejde samt portrætfilmen Komponist af Ida Bach Jensen.
Læs SNYKs artikel om Klangrum 14 her

Kompositionskonkurrence: Lyden af Aarhus 2017

Vi slutter for denne gang med indkaldelsen til kulturprojektet ’Lyden af Aarhus 2017’. Når Aarhus i 2017 fejrer titlen som Kulturhovedstad, skal begivenheden have sin helt egen lyd. Derfor åbner Kulturhovedstaden og Danmarks tre komponistforeninger nu op for en konkurrence, hvor alle komponister kan give deres bud på de toner, der skal klinge gennem året 2017. Læs mere om projektet og konkurrencen her.


SNYK's nyhedsbrev er redigeret af Mie Petri Lind og udkommer hver anden uge med et overblik over de seneste nyheder. Se hele nyhedsstrømmen på SNYK's hjemmeside

Følg også SNYK på Facebook og Instagram