SNYK har ansat ny leder

I et felt på 48 ansøgere, har SNYK ansat Thorbjørn Tønder Hansen som ny leder fra 1. december 2009.

Thorbjørn kommer fra stillingen som projektleder af det internationale netværksprojekt RE:NEW MUSIC i Dansk Komponist Forening.

Derudover har Thorbjørn været tilknyttet SNYK i en deltidsstilling som international projektmedarbejder, hvor han blandt andet har forestået den kunstneriske ledelse af Wundergrund festivalens internationale program for 2008 og ’09.

Fra 2000 til 2006 var Thorbjørn bosiddende i Oslo, hvor han delte sin tid mellem manager-stillingen for Cikada ensemblet og produktionslederstillingen for Ultima festivalen. Efter et barselsvikariat som promotion manager på Edition Wilhelm Hansen i 2006, blev Thorbjørn tilknyttet Stavanger2008 – Europæisk Kulturhovedstad som programchef. Her arbejdede han med forberedelserne af kulturhovedstadsårets program, indtil han i 2008 tiltrådte som projektleder i Dansk Komponist Forening.

Thorbjørn kommer til stillingen som leder af SNYK med et solidt internationalt netværk og ledererfaring af forskellig slags i såvel små som store kulturorganisationer.

”SNYK har under Mette Dinesens ledelse udviklet sig til en markant aktør i dansk musikliv. Jeg glæder mig til at videreføre denne proces med at gøre SNYK til en dynamisk genreorganisation, hvor formidlingen af ny, eksperimenterende musik i alle former står i centrum, sammen med arbejdet for den fortsatte internationalisering af dansk musikliv, tæt samarbejde med dansk musiklivs aktører omkring disses projekter, netværksarbejdet med at sætte samtidsmusikken ind i stadig nye sammenhænge og den fortsatte satsning på Wundergrund festivalen”, udtaler Thorbjørn Tønder Hansen.

Thorbjørn er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

 

For yderligere information, kontakt: Bestyrelsesformand Søren Bojer Nielsen, tlf. 28 34 09 12 Thorbjørn Tønder Hansen, tlf. 26 54 97 25