SNYK guide: KLANG 2017

Kom med til årets KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival i København fra den 25. maj – 5. juni. Festivalen bliver afholdt for niende gang og er større end nogensinde før - med over 30 koncerter og arrangementer fordelt over 12 dage på en række af byens mest intime og interessante spillesteder. SNYK guider til et udvalg af festivalens koncerter.

Af Marie Braad Larsen

- Vi har længe haft en ide om at sprede festivalen mere ud i København, og i år bliver det endelig en realitet. Vores base bliver KoncertKirken, og derfra tager vi nogle udflugter ud i byen. Vi fortsætter også vores gode samarbejde med Tivoli, og i år bliver det med husensemblet Athelas Sinfonietta, som i denne anledning har forvandlet sig til et kammerorkester på 27 musikere. Kunstnerisk leder og komponist Christian Winther Christensen. 

Årets KLANG festival byder på nye dristige værker opført af de bedste nationale og internationale ensembler og solister. I år kan du opleve KLANG festival i en ny udvidet version med over 30 koncerter og ligeså mange uropførelser fordelt over de sommerlune festivalsdage i maj og juni. 

Urpremiere på autoritær opera

Den 25. maj åbner KLANG med urpremiere på operaen Falling Awake på Folketeatrets intimscene Hippodromen. Det er en voldsom forestilling om autoritet, manipulation og sex! Operaen er skrevet og komponeret af den danske komponist Lasse Schwanenflügel Piasecki, der tidligere er præmieret af Statens Kunstfond for sit værk Gemmer mig for Rosetta uropført på KLANG 2014. I operaen Falling Awake arbejder Lasse Schwanenflügel Piasecki med elementer af modstand og oprør imod begreber som autenticitet og virkelighed. Læs mere

Se Trailer til Falling Awake:


Youtube: Trailer til Falling Awake 2017

Koncert i Tivoli

En af hovedkoncerterne i år er med et Athelas Sinfonietta i dobbeltstørrelse og det grønlandske kor Aavaat. Den franske dirigent Pierre-André Valade leder ensemblet og koret igennem aftenens koncert, der foregår i Tivolis Koncertsal den 30. maj. På programmet er mesterværkerne Rejsen ind i den Gyldne Skærm af Per Nørgård og György Ligetis Ramifications samt to uropførelser af den snart nyudklækkede komponist fra konservatoriet James Black og den mere etablerede Niels Rønsholdt

Holland House

Den 31. maj kan du opleve en eksperimenterende teaterkoncert  når Holland House indtager KoncertKirken med projektet BARCODE, der blev søsat på KLANG for nu syv år siden. Med BARCODE 03 iscenesætter Jacob F. Schokking og Holland House en ny form for fortælling i spændingsfeltet mellem teater og koncert. Konceptet BARCODE er blevet vidst i to tidligere udgaver i 2015. Forestillingen er denne gang tilført nyt musikalsk materiale, der akkompagnerer de to performere Jakob Bloch Jespersen og Rikke Lylloff, der ligeledes bliver ledsaget af videomateriale udviklet særligt til BARCODE 03.

Se trailer til Barcode af House of Holland:


Youtube : BARCODE 03, teaser af House of Holland 

Nordlys og Ensembler i verdensklasse

Som en vigtig akse i årets festival har KLANG inviteret internationale ensembler i verdensklasse til at spille i København: Jack Quartet (US), Sonar Quartett (D), Plus- Minus (UK)SCENATET (DK) og Ensemble Adapter (D). Sidstnævnte uropfører værker af tre yngre komponister, der alle har det tilfælles, at de står med ”et ben i hver lejr”. KLANG festivals projekt Nordlyd sætter for andet år i træk fokus på det tætte forhold mellem de nordiske lande - i år med særlig fokus på dobbeltnationalitet. Nordlyd II: Af en asylants dagbog lukker og slukker KLANG festival 2017. 


Foto: Sonar Quartett 

Spændende debutkoncerter 

KLANG 2017 byder ligeledes på spændende debutkoncerter med bland andet komponisterne Allan Gravgaard Madsen og Mette Nielsen. De to debuterer fra Det Jyske Musikkonservatorium og er begge aktuelle med debutkoncerter i Musikhuset i Århus i maj og juni. Begge komponister er nomineret til Carl Prisen 2017.  Mette Nielsen er nomineret som Årets komponist-lille ensemble, for stykket ”Odense Havn 199/2016" og Allan Gravgaard Madsen som Årets klassiske komponist – stort ensemble, med den symfoniske sangcyklus ”Beinta” af Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð & Allan Gravgaard Madsen. Læs mere om debutanterne Allan Gravgaard Madsen og Mette Nielsen


Foto: Allan Gravgaard Madsen  af Kari Overgaard Winther


KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival den 25. maj til den 5. juni 2017. 
Læs hele programmet her.

Læs SNYKS artikel om operaen Falling Awake her.

---

Foto øverst: KLANG festival 2016