Skynd jer at sende partiturer til Esbjerg

Der er kun få dage til deadline den 15. december for at indsende partiturer til Esbjerg Ensembles kompositionskonkurrence. Fem værker udvælges til opførelse i Esbjerg og under New Direction-festivalen i Sverige til foråret.

Af Tobias Linnemann Ewé

Esbjerg Ensemble fremfører klassisk kammermusik på højeste kunstneriske niveau og er anerkendt for sin nyskabende programlægning. Ensemblet består pt. af 11 temperaments- og udtryksfulde musikere fra hele verden – alle særligt udvalgt for netop deres unikke kvaliteter fordelt som blæserkvintet, strygekvartet, klaver og slagtøj. Nu indkalder det alsidige ensemble værker i en kompositionskonkurrence - deadline for indsendelse er den 15. december 2015.
Komponisten må ikke være over 35 år gammel, og værket må ikke tidligere have været fremført offentligt. 

De fem udvalgte værker bliver opført af Esbjerg Ensemble i Esbjerg og under New Direction Festivalen i Sverige fredag den 17. marts 2016, og det forventes at komponisterne er til stede under de sidste prøver og koncerten. Opholdet dækkes af Esbjerg Ensemble.

Under festivalens koncert uddeles to priser: Musikernes Pris og Publikums Pris. Vinderen af musikerprisen får et nyt fælles bestillingsværk fra Esbjerg Ensemble og Norbotten NEO, mens vinderen af publikumsprisen bliver sat på programmet under Esbjerg Ensembles kommende sæson 2016/2017.

Juryen består af:
Karl Aage Rasmussen, komponist
Petter Sundkvist, dirigent
Fra Esbjerg ensemble:
Ron Chen-Zion, klarinettist
Sakari Tepponen, violinist
Christian Martinez, slagtøjspiller
Katrine Ganer Skaug, ensemblechef

Tidslinje:
Leveringsfrist partitur: 15. december 2015
Tilbagemelding fra juryen: 15. januar 2016
Leveringsfrist stemmer: 1. februar 2016

Partiturer sendes i digital form til plc@esbjergensemble.com

Læs mere på Esbjerg Ensembles hjemmeside eller send en mail for mere information til piajors@esbjergensemble.com