Skrammelæstetik møder kammerensemble i ny udgivelse og releasekoncert

Legende skrammelæstetik og et muntert instrumentarium går i clinch med klassiske instrumenter, når Jeppe Just Instituttet møder SCENATET. Jeppe Just har komponeret tre værker specielt til SCENATET, som udgives på albummet Songs & Movements med releasekoncert fredag den 30. oktober.

Af Solveig Lindeskov Andersen

Komponisten Jeppe Just Christensen er optaget af genbrug, nostalgi og ærlighed i sin musik, og på Songs & Movements medvirker komponisten selv med sit "band", Jeppe Just Instituttet, som spiller på selvopfundne, hjemmebyggede instrumenter og legetøjsinstrumenter som æggedeler, klapstige, kaffekværn og legetøjsklaver. Sammen med det innovative og eksperimenterende ensemble SCENATET, præsenterer de en unik klangverden.

Oftest er det de usædvanlige instrumenter selv der er afsættet for Jeppe Justs kompositioner, og om deres rolle siger komponisten: ”Når jeg har fundet et instrument, kan jeg næsten ikke lade være med at bruge det. Jeg kan godt lide, at instrumentet har en historie og en egen lyd. Der ligger nogle fordringer, som jeg må forholde mig til.”

Se et kort interview med Jeppe Just om instrumentbyggeri og komposition her:

Releasekoncert og uropførelse på G((o))ng Tomorrow

SCENATET og Jeppe Just Instituttet afholder releasekoncert under G((o))ng Tomorrow, hvor de uropfører udgivelsens nyeste og længste værk Three Songs in 9 Movements.

Værket består af ni satser, som hænger sammen tre, tre og tre, og musikken opføres på traditionelle og hjemmebyggede instrumenter – og en del instrumenter, der ikke normalt hører hjemme i klassisk musik som ukuleler, melodikaer og mundharper.

Foruden Three Songs in 9 Movements indeholder udgivelsen to ældre værker af Jeppe Just Christensen: Movin’ (2005) og Douglas (2009) – begge skrevet til og opført af SCENATET.

Songs & Movements udgives på Dacapo Records, som efter releasekoncerten inviterer til reception for at fejre udgivelsen. Læs mere om udgivelsen her

Jeppe Just Instituttet og SCENATET / Songs & Movements
Fredag d. 30. oktober kl. 20
KoncertKirken, Blågårds Plads
100 kr / Studerende 50 kr. / Billetto.dk 

Efter releasekoncerten kan man kl. 21 opleve det helt nye audiovisuelle projekt, The Zaffre Project. Læs mere på G((o))ng Tomorrows hjemmeside

Læs mere om SCENATET
Læs mere om Jeppe Just Instituttet