Saltvandsinsprøjtning til musikdramatikken

Musikdramatisk Udvalg under Statens Kunstfond har uddelt 15 mio. kr. til udvikling og produktion af nye musikdramatiske værker. Blandt de støttede projekter er øresundsoperaen "Orfeus & Eurydike", et nyt værk af Louise Alenius og undervandskoncerten "AquaSonic".

Af Mads Emil Dreyer

AquaSonic, Silent Zone og Orfeus & Eurydike er nogle af de værker, der har modtaget støtte af Statens Kunstfonds Musikdramatiske Udvalg. Bag motivationen for uddelingerne ligger ønsket om at sikre betingelserne for innovative kunstnere og værker, der medvirker til at forny den musikdramatiske genre og sprede den til et stort og mangfoldigt publikum i hele landet.

Hybride produktioner og musikalske stillezoner

Bag Aquasonic står komponist, performer og kunstnerisk leder Laila Skovmand, der med projektet Between Music har udviklet en hybrid af musik, liveperformance og visuel kunst. Aquasonic har vakt opmærksomhed og høstet roser både herhjemme og i udlandet, og Between Music planlægger nu både at tage koncerten på turné og at udvikle nye samarbejder med andre komponister om at skrive ny musik særligt til opførelser under vandet.

Orfeus & Eurydike er blevet til i et samarbejde mellem Meridiano Teatret, Uppercut Danseteater og Øresundsoperaen/NordicOpera. Forestillingen bliver en nyfortolkning af den græske myte i dans, opera og teater, og musikken skrives af den fransk-schweiziske komponist Jérôme Baur. Koreografien skabes af Uppercut Danseteater og dramaturgien af Bent Holm. Forestillingen skal opføres i 2017 i Dansekapellet i København, på Den Fynske Opera, på Aalborg Operafestival og drager derefter på turné i resten af landet.


Louise Alenius (billedet) har modtaget støtte til sit operaværk 'Silent Zone'.

Komponisten Louise Alenius’ operaværk Silent Zone om tabu og død skal opføres som en stedsspecifik installation i private hjem i fem danske byer. Værket har urpremiere under Copenhagen Opera Festival i 2017 og kommer derefter til Aalborg, Esbjerg, Odense og Næstved med i alt 44 opførelser i private hjem. Blandt de medvirkende er kontratenor Morten Grove Frandsen, slagtøjsspiller Ying-Hsueh Chen og pianisten Alexander McKenzie. Iscenesættelsen står Tue Bierring for, og scenografien leveres af Marie Rosendahl Chemnitz.

Se alle tildelinger fra Statens Kunstfond her.