Rytmiske teksturer i New York

Fredag den 4. december spiller SØS Gunver Ryberg i New York på den femte årlige udgave af Swedish Energies-festivalen, der i år har fået undertitlen Nordic Edition

Af Tobias Linnemann Ewé

Præsenteret af ISSUE Project Room i samarbejde med svenske EMS og generalkonsulen for Sverige i New York, spiller en række kunstnere fra de nordiske lande over to gratis aftener i Greenpoints Saint Vitus. Festivalrækken sammensætter et bredt, internationalt line-up af visionære elektroniske og improviserende musikere, der arbejder på tværs af genrer inden for auditiv og visuel kunst. Blandt de optrændende er den danske lydkunstner og komponist SØS Gunver Ryberg.

SØS Gunver Ryberg arbejder i spændingsfeltet mellem elektronisk musik og lydkunst. Hun skaber rytmer, der engagerer lytteren på mange niveauer i en minutiøs udforskning af teksturer og klange. I 2011 modtog SØS Gunver Ryberg en pris til komponister, der havde præsenteret særlig bemærkelsesværdig lydkunst og musik fra Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Klassisk Musik. Samme år modtog hun desuden Dansk Komponistforenings Komponistpris ”for hendes vilje til at finde nye udtryk og veje.

Swedish Energies V: Nordic Edition
Fredag d. 4. december, kl. 20:00

John Duncan
Jana Winderen
SØS Gunver Ryberg
Saturn and the Sun
Åke Hodell *Tape piece from the EMS archives presented by Mats Lindström
DJ JG Thirlwell

Lørdag d. 5. december, kl. 20:00
Asplind, AlmgrenRecén, Koch with Mats Lindström
Hild Sofie Tafjord
Tommi Keränen
Ragnhild May
Lukasz Szlankiewicz
DJ Ryan Martin

1000 Dean St., Suite 208, Brooklyn, NY 11238, USA
Fri entré begge dage

Læs mere om Swedish Energies her
Læs mere om SØS Gunver Ryberg under SNYKs Nye Lyde