Open Call: The stage that wasn’t there

Kunstnerkollektivet RISK:RECLAIM:ENTERTAIN indkalder projekter, som behandler og reflekterer over scenekunstens vigtigste element: Scenen. Projekterne skal tilsammen udgøre indholdet for aftenen ’The stage that wasn’t there’.

SNYK har modtaget denne indkaldelse fra arrangørerne:

Den 11. september 2010 åbner RISK:RECLAIM:ENTERTAIN op for Københavns Musikteater, som fyldes med scenekunstneriske eksperimenter fra gulv til loft. 'The stage that wasn’t there' er en undersøgelse af, hvordan performance og performativitet kan genfortolkes, når scenen i traditionel forstand ikke er scenekunstens vigtigste omdrejningspunkt, men i stedet bliver erstattet af alternative måder at bruge rum og rumlighed på.

'The stage that wasn’t there' bliver resultatet af den forvandling, Københavns Musikteater undergår i det døgn, hvor kunstnere flytter ind og bebor huset på nye måder. Den midlertidige beboelse fører forskellige kunstneriske udtryk og produktioner med sig, og for publikum betyder det et hus der summer af nyskabende, æstetiske oplevelser.

For kunstnerne kommer huset til at fungere som den fysisk-rumlige kontekst, hvor kunstneriske eksperimenter og alternativ scenekunst kan udfoldes og opleves. 'The stage that wasn’t there' vil således bestå af værker, der spiller og lever parallelt med hinanden overalt i huset, der giver publikum mulighed for at vandre frit mellem de forskellige installationer, tableauer og forestillinger. Dermed er det op til beskueren at bestemme, hvad han/hun vil se, i hvilken rækkefølge og hvor længe beskueren vil bruge på hvert enkelt værk. På denne måde får hver enkelt beskuer en helt unik oplevelse og rejse.

RISK:RECLAIM:ENTERTAIN opfordrer kunstnere fra alle faggrene til at søge. Vi ønsker at præsenterer en bred vifte af fortolkninger på tværs af både det scenekunstneriske felt og andre kunstarter.

Ansøgningsfristen er 1. marts 2010, og der kan forventes svar i slutningen af marts.

For yderligere oplysninger om ansøgningskriterier se venligst: www.1rre.wordpress.com

Vi glæder os til at høre fra jer!

Mvh

RISK:RECLAIM:ENTERTAIN

Gry Raaby, Ida-Elisabeth Larsen, Jara Høgsberg, Marie-Louise Stentebjerg og Marie Topp