Nyt opera-eksperiment i intim setting

Der er lagt op til en intim og eksklusiv oplevelse, når Niels Rønsholdts spritnye opera-eksperiment 'Blik for Blik' får premiere 17. marts i Københavns Pakhus 11. Operaen spiller kun fire gange for et begrænset antal publikummer til hver forestilling og bliver opført af det internationalt anerkendte kunst- og musikensemble, SCENATET.

Af Sif Hellerup Madsen

Blik for Blik er en opera om valg og konsekvenser, der både kredser om kærlighedens natur og dens vrangsider. I sit nye audiovisuelle værk trækker Niels Rønsholdt musikalsk og tekstligt på både populærmusikken og det helt tidlige operaformat, og resultatet er en minimalistisk og nytænkende opera skåret helt ind til benet både lydligt og visuelt. På en nøgtern og tilgængelig måde udfordrer Rønsholdt vores gængse opfattelse af, hvad en opera er og kan være: Blik for Blik er et dybdegående og radikalt eksperiment med selve operagenren.

Rønsholdt arbejder med at minimere afstanden mellem værk og publikum, og du kan derfor vente dig en intim totaloplevelse i de rå lokaler i Københavns Pakhus 11 fra den 17. til den 19. marts. Billetterne sælges i begrænset antal og kun i forsalg her. Læs mere om 'Blik for Blik'.

Niels Rønsholdt er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, og hans værker inkluderer bl.a. operaer, installationer, performances og koncertmusik. Han er blevet kommissioneret af anerkendte internationale ensembler og har optrådt på de fleste europæiske samtidsmusikfestivaler. SCENATET og Rønsholdt har mange kunstneriske samarbejder bag sig, bl.a. blev Rønsholdts seneste store værk Me Quitte skrevet til og uropført af ensemblet. 

SCENATET er et nyskabende og eksperimenterende ensemble for musik og kunst. Ensemblet består af 11 musikere, som bevæger sig i et tværkunstnerisk felt fra musikdramatik over happenings til områder med endnu udefinerede genrer. SCENATET er kendt for deres tætte samarbejder med den yngre generation af danske komponister og deres engagement i det internationale avantgarde-repertoire. 

Blik for Blik spiller fire gange:
fredag d. 17. marts kl 20:00
lørdag d. 18. marts kl. 17:00 & 20:00
søndag d. 19. marts kl. 17:00

Billetter sælges i begrænset antal og kun i forsalg her.