NYT! NYT sætter fokus på unge komponister

Lørdag den 21. november sætter festivalen NYT! NYT fokus på ny musik skrevet af unge komponister. Programmet byder desuden på det eksperimenterede folk-ensemble Kottos, nyskabende elektronisk musik og en hyldest til den danske komponist Axel Borup-Jørgensen.

Af Cecilie Penney

Som en videreførelse af vintermusik-festivalen sidste år, inviterer Rudersdal Musikskole i samarbejde med Edition Borup-Jørgensen og Ny Musik i Birkerød til éndagsfestivalen NYT! NYT med musik komponeret og opført af unge talenter på Kulturcenter Mariehøj. Vær med, når Axel Borup-Jørgensen Komponistprisen uddeles for første gang foruden to talentpriser; en blokfløjtepris og en slagtøjspris.

Elektronik, visuals og folk-ensemble

Festivalen skydes i gang med en venetiansk ouverture, når de to musikere Frederik Søegaard, Henrik Strandfeldt og performancekunstneren Marcela Lucatelli opfører eksperimenterende elektronisk musik og visuals.


24-timers live installation på Fanø af Marcela Lucatelli

Eftermiddagen fortsætter med vignetter af den danske komponist Axel Borup-Jørgensen, opført af Christian Hougaard på saxofon og Christine Pryn, der spiller en violinsolo akkompagneret af elever fra musikskolen. Senere på dagen kan du opleve Anette Slaatos hyldest til Borup-Jørgensen med værker for solobratsch.


Edition Borup-Jørgensen

Det eksperimenterende folk-ensemble Kottos runder festivalen af med værker af bl.a. Christos Farmakis, Svend Hvidtfelt Nielsen, Peter Bruun og Martin Lohse. Kottos består af Christos Farmakis (bouzouki), Josefine Opsahl (cello), Pernille Petersen (blokfløjte) og Bjarke Mogensen (accordeon), der alle har mødt hinanden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.  


Kottos på Soundcloud

Komponistpris til ungt talent

Axel Borup-Jørgensen Komponistpris gives til en lovende, ung, dansk komponist, der gennem sinde værker har demonstreret en originalitet og sikker sans for at udtrykke sine kompositoriske idéer. Prisen går i 2015 til Martin Stauning, som studerer på sidste år på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Foruden komponistprisen uddeles også talentpriser, som gives til unge talenter, der har vist særlige musikalske evner og interesse for den nye musik.


Komponistprisstatuetten er udformet af kunstneren Elisabeth Zeuthen efter en af Axel Borup-Jørgensens egne illustrationer. Priserne overrækkes af Borup-Jørgensens datter Elisabet Selin.

NYT! NYT – Ny Musikfestival i Rudersdal
21. november 2015 kl. 12.30-18.00
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, Holte

Læs mere om festivalen og programmet her.