Nyt lydværk indviet på Ofelia Plads

Onsdag den 21. september åbnede OFFSTAGE på Københavns nye kulturcentrum Ofelia Plads. Et værk der fortæller historien om de overhørte og glemte dramaer, der udspiller sig i Skuespilhuset, når lyset er slukket, og sæderne står tomme.

Af: Mads Emil Dreyer

Frem til den 31. oktober kan de færdende på Ofelia Plads smuglytte til alt det, der foregår bag kulisserne på Skuespilhuset. Det 24 timer lange lydkunstværk OFFSTAGE, der er skabt af komponisterne Morten Riis, Jonas R. Kirkegaard og Marie Koldkjær Højlund, sætter nemlig fokus på de lyde, der kommer fra aktiviteterne på teatrets bagscene før en forestilling.

Lyt med bag scenen

De store dramaer, der udspiller sig på scenen hver aften foran publikum, er altid resultatet af det minutiøse arbejde, som skuespillere, musikere og teknikere lægger i produktionen af forestillingen, før tæppet går. Lige fra skuespillernes indstudering af replikker og dansernes trin-øvelser til opbygning af kulisser og musikernes orkesterprøver. Samlet set en spraglet pakke af små umærkelige lyde, sang, stemning af instrumenter og finjustering af teknologi, som det betalende publikum sjældent lægger ører til. Formålet med værket OFFSTAGE er at bringe disse overhørte lyde frem og integrere dem med folks færden på Ofelia Plads.


Morten Riis (billedet) står sammen med Jonas R. Kirkegaard og Marie Koldkjær Højlund bag OFFSTAGE. 

Fokus på lyd i det offentlige rum

OFFSTAGE er udvalgt på baggrund af en idéindkaldelse i foråret foretaget af Foreningen Ofelia Plads og Dansk Komponist Forening. De to har indgået et samarbejde om lydkunst til Ofelia Plads med dét formål både at integrere lydkunst på pladsen, men også sætte fokus på måden hvorpå lyd og menneskers færden spiller sammen i det offentlige rum. Sidstnævnte er temaoverskriften på den paneldebat, der finder sted i Skuespilhusets foyer i slutningen af oktober. Hold øje med Dansk Komponist Forenings hjemmeside for den eksakte dato samt flere detaljer om det endelige program.

Lydværket OFFSTAGE
21. september til 31. oktober 2016 (fernisering og værkpræsentation den 21. september kl. 17)
Ofelia Plads, København
Gratis
Læs mere