Nye game pieces og legendariske Japanere

På lørdag den 31. oktober præsenteres spritnye danske game pieces og fem krøllede hjerner fra det japanske avantgardeband Hikashu er i København for at spille deres første koncert i Danmark nogensinde! Det sker under afslutningen af festivalen G((o))ng Tomorrow 2015. Forvent en spektakulær og  sprudlende koncert med musik som spil og leg!

Af Solveig Lindeskov Andersen

Der er lagt op til et brag af en afslutningsaften når G((o))ng Tomorrow på lørdag præsenterer nye og ikoniske game pieces samt det japanske band Hikashu. De eksperimenterende japanere har aldrig før optrådt i Danmark.

 

Danske uropførelser af spritnye game pieces!

Afslutningskoncertens første afdeling byder på genren 'game pieces' med musik som spil og leg et sted mellem komposition og improvisation. På scenen er en kvartet sammensat specielt til aftenen med den britiske sangerinde Loré Lixenberg, saxofonisten Stefan Baur, slagtøjsspilleren Ying-Hsueh Chen og performeren Jeppe Just.

Koncerten er kurateret af Carl Bergstrøm-Nielsen og præsenterer uropførelser bestilt til denne aften med Toke Brorson Odins spillekorts-værk Animal Game Cards og nye værker af Regin Petersen og Henrik Rasmussen. Derudover opføres ikoniske game pieces af Karlheinz Stockhausen, Jørgen Lekfeldts værk med live video, hvor du kan følge med i de grafiske notationer og japanske Shiba Tetsus game piece, inspireret af en række workshops i Tokyo omkring amerikanske John Zorns værk Cobra, som netop Koichi Makigami stod bag i sin tid.

Levende legender siden 1978

Med vokalisten og multi-instrumentalisten Koichi Makigami i front leverer Hikashu en unik blanding af performance, rock, improvisation, jazz og musikalske udskejelser, der tilfører KoncertKirken en sjælden spontan energi, der skal opleves live!

Hikashu har huseret på den japanske undergrundsscene siden 1978 og har mere end 25 albumudgivelser og et utal af koncerter verden over bag sig. Ikke desto mindre er dette første gang, at publikum kan opleve bandets udfoldelser live i Danmark.

Koichi Makigami er et excentrisk bekendtskab med en baggrund i performanceteater, der ikke holder sig tilbage fra at blande traditionel japansk strubesang, jazz-inspirerede improvisationer og synth-pop. I selskab med Hikashu kan publikum forvente sig en perlerække af overraskelser leveret med et strejf af krøllet, japansk humor. 

Se Hikashu udfolde sig i videoen her:

PROGRAM

20:00 GAME PIECES
Loré Lixenberg (mezzosopran), Ying-Hsueh Chen (slagtøj), Stefan Baur (saxofon), Jeppe Just Christensen (sav, mundharpe, orgler og el-guitar)
Værker af  Shiba Tetsu, Henrik Ehland Rasmussen, Jørgen Lekfeldt, Karlheinz Stockhausen, Toke Brorson Odin og Regin Petersen.

22:00 HIKASHU
Koichi Makigami (vokal), Mita Freeman (guitar), Sakaide Masami (bas),  Shimizu Kazuto (piano og basklarinet) og Sato Masaharu (trommer).

Hvor: KoncertKirken, Blårgårds Plads
Hvornår: Lørdag d. 31. oktober kl. 20
Billetter: 100 kr / studerende 50 kr / Billetto.dk