Ny musik og arkivperler i Københavns Museum

Søren Kjærgaard, August Rosenbaum, Josefine Opsahl og Bjarke Mogensen er på programmet i Københavns Museums gamle Havesal, når The Lake præsenterer tre eftermiddage med livemusik og gamle arkivperler fra Vesterbro.

Af Agnete Seerup

The Lake præsenterer i samarbejde med Københavns Museum tre eftermiddagsarrangementer i Havesalen den 13., 20. og 27. juni kl. 14. Eftermiddagene i det stemningsfulde rum byder på live musik og glimt fra det gamle Vesterbro gennem lyd fra The Lakes stadigt voksende arkiv og film fra museets samling. Entréen er 50 kr. og du får kaffe, the eller en øl med i købet.

Søren Kjærgaard med mere

Lørdag den 13. juni kan du opleve pianist Søren Kjærgaard opføre et nyt værk på flygel "med mere". Kjærgaard arbejder i krydsfeltet mellem improvisation, komposition og eksperimenterende lydkunst med folk som Simon Steen-Andersen, Torben Ulrich, Paul Lovens og Koichi Makigami.

Før koncerten vises filmen 'Ren besked - om snavs' (18 min., 1962), som The Lake har fundet i museets samling. Filmen er instrueret af Henning Carlsen i samarbejde med Flemming la Cour. Filmen giver et indblik i livet i København, som det tog sig ud i starten af 1960´erne.

August Rosenbaum og de Husvilde

Lørdag den 20. juni kl. 14. går pianisten August Rosenbaum på scenen for at opføre musikken fra sin nye EP 'Rhizome' og improvisationer på flygel og celeste. Rosenbaums musikalske nysgerrighed afspejler sig i hans samarbejder med kunstnere som Quadron, MØ og Robin Hannibal, den abstrakt klingende Zeena Parkins, videokunstneren Jesper Just, Hotel Pro Forma, komponisten Else Marie Pade og den svenske avantgarde pionér Sven-Åke Johansson.

Før koncerten vises filmen 'Ej Den Mindste Fugl' (20 min., 1973) fra museets samling. Filmen giver et indblik i Husvildeforsorgen, som den tog sig ud i 1970´erne på Abel Cathrines Gade 13. Kom helt tæt på familier og enlige, som funderer over deres situation på bunden og over den hjælp, København tilbyder dem.

Josefine Opsahl, Bjarke Mogensen og favoritter fra Søen

Lørdag den 27. juni kl. 14.00 vil Josefine Opsahl og Bjarke Mogensen lade elementerne fra komplekse nedskrevne partiturer og improviserede forløb følges ad med accordeon og cello. Opsahl er er en del af lyd-kollektivet We like We, der er aktuelle i forbindelse med dette års Roskilde festival, og Mogensen er i juli aktuel med en solo-LP i samarbejde med komponisten Martin Lohse.

Før koncerten præsenterer The Lake egne favoritter radiostationens bibliotek. The Lake lover ”nye og gamle lydoptagelser fra nær og fjern. Alt fra orgelværker af Poul Gernes, vandrende køer på en mark i Norditalien, interviews med ballonskippere i Burma til finsk saunareportage.”

13.06 kl. 14:00: Søren Kjærgaard (live) + Ren besked om snavs (filmvisning). Læs mere
20.06 kl. 14:00: August Rosenbaum (live) + Ej den mindste fugl (filmvisning). Læs mere
27.06 kl. 14:00: Josefine Opsahl & Bjarke Mogensen (live) + The Lakes arkivfavoritter. Læs mere