Ny musik checker ind i Aarhus Lufthavn 2.0

Har du nogensinde været til koncert i en lufthavn? Nu har du chancen! Den 22. oktober kan du være med til en unik koncertoplevelse, iscenesat blandt blinkende biludlejningsreklamer og checkin-skranker i Aarhus Lufthavns afgangshal!

Af Anne Dalby

Aarhus Lufthavn er afsæt for opførelsen af værket *NIGHT IS ALSO A SUN* [Airport Suite no.I] -  et særligt stedspecifikt værk, skabt af den aarhusianske Berlin-baserede instruktør og koreograf Troels Primdahl. Værket opføres af det banebrydende, New York-baserede Ensemble Decoda, med gæsteoptræden af danske Christian Windfeld.

Koncerten er første satsning under initiativet Aarhus Lufthavn 2.0, hvor ambitionen er at omdanne den udskældte lufthavn til et levende sted, østjyderne kan være stolte af. Fra at være et transitsted, bliver lufthavnen nu selve destinationen. I samarbejde med AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere bliver lufthavnen forvandlet til bestemmelsesstedet for et nyt musikværk. 

*Night is also a sun* [Airport Suite no.I]

Det er netop opfattelsen af lufthavnen som et transitsted, som Troels Primdahl ønsker at udfordre med *NIGHT IS ALSO A SUN* [Airport Suite no.I]. I stedet skaber Primdahl en ramme for nærhed og tryghed, og leder publikum gennem intense, musikalske stemningsforløb. Samtidig bruger han lufthavnens arkitektur som et aktivt element i de komponerede lydlandskaber.

Primdahl er ikke en konventionel komponist – han har længe virket som både koreograf og instruktør, bl.a. i en duokonstellation med den unge danske komponist Kaj Duncan. Således vil der i Primdahls samarbejde med det topprofessionelle amerikanske ensemble Decoda opstå helt nye udtryk på tværs af kunstneriske former og metoder.

Aarhus Lufthavn 2.0

Aarhus Lufthavn har i de seneste 30 år været udskældt for både sin størrelse, arkitektur og placering i forhold til byen. Men et nyt initiativ fra partner i Innovation Lab, Kim Bisgaard, har nu forvandlet Aarhus Lufthavn til en destination, østjyderne kan være stolte  af. En af ambitionerne med initiativet Aarhus Lufthavn 2.0, er at slippe kreative kræfter løs og lade lufthavnen fungere som udstillingsvindue for det østjyske og aarhusianske kulturliv – en målsætning, der motiveres  yderligere af udsigten til Aarhus som kulturhovedstad i 2017.

HVAD: *NIGHT IS ALSO A SUN* [Airport suite no.I]
HVOR: Aarhus Lufthavn, Ny Lufthavnsvej 24, 8560 Kolind, Danmark (Gratis shuttlebus fra Musikhusets parkeringsplads kl. 19.30 – kører retur til Aarhus kl. 21.15)
HVORNÅR: 22. oktober, kl. 20.15
BILLET 

Læs mere om Troels Primdahl 
Læs mere om eventet på Facebook
Læs mere om AUT