Nordjydere spiller nordjysk

De legendariske forfattere Edward Lear, H.C. Andersen, Kaj Munk og Gustav Munch-Petersen sættes i et helt nyt perspektiv, når de iklædes ny musik af et hold nordjyske musikere og komponister. NUT – Nordjyllands Unge Tonekunstnere – indtager sammen med et hold komponister og musikere Kunsthal Nord i Aalborg søndag d. 12. april.

Af Anne Dalby

Den anerkendte Kunsthal Nord i Aalborg danner ramme om en dag med ny musik i helt bogstavelig forstand. Det nordjyske ensemble Fleurs de Saison vil her opføre musik af fire nordjyske komponister, som er skabt inden for det sidste år. Hermed bringes den nye, uprøvede musik til live i den nordliggende kunsthal og understreger det ny musik miljø som en aktiv, nyskabende medspiller på scenen for samtidskunst. 

Dagens program byder på en uropførelse af Niels Mølgård med tre nykomponerede sange til tekster af Kaj Munk og H. C. Andersen. Rolf Ruggaard og Niels Chr. Rasmussen har hver især skrevet sange over tekster af Gustav Munch-Petersen, ligesom man kan høre værker af Eirik Moland, dels for solo fløjte, dels en trio, som Fleurs de Saison uropførte i november, komponeret over Edward Lear's underfundige digte fra 1800-tallet.

 


Fleurs de Saison

Fleurs de Saison, som består af Marie Keller Sørensen (mezzosopran), Line Jensen – (fløjte) og Eva Østergaard (guitar) er udsprunget af det nordjyske musikliv. Det er en del af trioens profil, at de tre kvinder yder en stor indsats for den nye musik, og adskillige værker er komponeret direkte til dem.

Den nordjyske komponist Niels Mølgård er uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium, hvor han også i en lang årrække har været underviser. Han har som komponist skabt relativt få, men markante værker. Hans særkende er grænse(ned)brydning i musikkens grundlæggende musikalske elementer båret af stor faglig indsigt og forståelse for, at også moderne musik er for mennesker.

12/4 2015 kl. 14 - Ny musik skrevet af og spillet af og for nordjyder
Kunsthal Nord, Nordkraft
Kjellerups Torv 5, 2. sal
9000 Aalborg
Entre: 75 kr. (gratis for unge under 18 og for NUT-medlemmer)