New Jungle Orchestra featuring Kirk Knuffke

Det er et særdeles erfarent liveband du kan opleve i KoncertKirken søndag den 6. november, når Pierre Dørge og New Jungle Orchestra giver festlig releasekoncert. På deres nye livealbum UBI ZAA - og til koncerten - slår den velsvingende jazzkornettist Kirk Knuffke også sine folder. Resultatet er et musikalsk samarbejde, der fører til endnu mere nyt og genreoverskridende junglemusik.

Af Line Wium Olesen

Søndag den 6. november kan du opleve den anerkendte freejazz kornettist Kirk Knuffke som solist med Pierre Dørge & New Jungle Orchestra i KoncertKirken på Nørrebro. Koncerten afholdes i forbindelse med releasen på New Jungle Orchestras nye avantgarde live album UBI ZAA, hvorpå Kirk Knuffke også spiller. 

Musikalsk galskab på højeste niveau

New Jungle Orchestra med Pierre Dørge i front som dirigent og guitarist har eksisteret siden 1980’erne. Undervejs har der været et par udskiftninger i orkesteret, hvilket kun har været med til at underbygge og udvikle deres livlige og genrenedbrydende musik. Med et mix af jazz, asiatisk, afrikansk og europæisk musik (og et generelt musikalsk galskab), skaber de fortsat deres eget dadaistiske univers, der har givet publikum unikke og ekstraordinære oplevelser gennem orkestrets første 35 års levetid.

For New Jungle Orchestra er grænserne for legen med genrer og instrumenter særdeles åbne, hvilket betyder, at du kan komme ud for, at Pierre Dørge spiller på en spilledåse fra legetøjskassen, at muslingeskaller anvendes som trompeter, eller at der spilles på alskens asiatiske og afrikanske kuriositeter. Orkestret frembringer gang på gang en særlig humor og glæde i musikken, som de formidler langt ud over scenekanten og helt ned til bagerste række.

Politikens anmelder Christian Munch-Hansen skrev om livekoncerten i Copenhagen Jazzhouse i september sidste år:

»de er et unikt kollektiv i dansk og international musik trods 35 år på bagen.
Stien og udtrykket er fortsat et sammenrend af danske koraler, eksplosioner i hornsektion og rytmegruppe fra dybt swing til kollektiv free jazz, impressionistisk klaver- og keyboardspil, virrende afroblå guitar og en dadaistisk leg med sprog, titler og virkemidler.«

I KoncertKirken kan du glæde dig til et line up bestående af: Pierre Dørge (dirigent og guitar), Jakob Mygind (sopran og tenorsax), Anders Banke (klarinet, basklarinet og tenorsax), Kenneth Agerholm (trombone), Irene Becker (piano og electronics), Thommy Andersson (kontrabas), Martin Andersen (slagtøj) og kornettisten Kirk Knuffke som den helt specielle guest star. 


Komponist og kornettist Kirk Knuffke var, ifølge DownBeat Magazine, årets "rising star" i 2015. Nu gæster han KoncertKirken på Nørrebro.

Kirk Knuffke

Kornettist og komponist Kirk Knuffke er, trods sin unge alder, blevet kaldt en af New Yorks travleste jazzmusikere og har spillet med blandt andre Butch Morris, Matt Wilson og Uri Cane. Knuffke bliver rost til skyerne for at være en top-instrumentalist med evnen til at være legende og eksperimenterende samtidig med, at han har fødderne plantet dybt i jazztraditionen. Der er dog ikke noget enten eller, når det kommer til Knuffke, og det er måske derfor, hans samarbejde med Pierre Dørge og det sprælske New Jungle Orchestra går op i en højere enhed. 

UBI ZAA

Det er det internationale pladeselskab SteepleChase Productions, der udsender Jungleorkestrets 26. album med ny original musik af orkestrets pianist Irene Becker og guitaristen Pierre Dørge. UBI ZAA er et liveindspillet album, hvilket betyder, at orkestret og Knuffke har haft muligheden for at folde sig ud i den form, de mestrer bedst.
Siden første koncert på Musikcafeen i Huset i København har New Jungle Orchestra spillet mere end 1000 koncerter. Alt fra jazzhuset Montmartre og Ungdomshuset til Carnegie Hall i New York City, Sydney Town Hall, for Nelson Mandela på National Theathre i Pretoria, for den japanske kejser på Akasak Palace i Tokyo, for Kofi Annan og i alverdens koncertsale, junglen i Kuranda Rainforrest, i børnehaver, kirker og på togstationer.
Med andre ord er det et særdeles erfarent liveband du kan opleve, når Dørge, Knuffke og resten af banden fylder KoncertKirken med deres farverige og genreoverskridende junglemusik. 

New Jungle Orchestra feat. Kirk Knuffke
Søndag den 6. november kl. 20.00
Koncertkirken, København N.
Billetter 140 kr. + gebyr / Billetto