Musikskoleelever komponerer ny musik

Fredag den 30. oktober opfører 30 unge musikskoleelever produktet af tre dages intensivt arbejde med at skabe nye kompositioner til New Music Days. Ved koncerten i Syddansk Musikkonservatoriums koncertsal i Esbjerg kan man opleve elevernes helt egne værker, inspireret og vejledt af professionelle musikere fra Esbjerg Ensemble og et udpluk af landets bedste komponister.

Af Cecilie Penney

På fredag er det muligt at opleve den afsluttende koncert på New Music Days - tre intense dage, hvor 30 unge musikskoleelever har arbejdet med at skabe sine helt egne kompositioner. Til New Music Days udforsker og opfinder elever fra Esbjerg Kulturskole samt Varde Musik- og Billedskole spritnye musikalske sammenhænge og udtryksformer under vejledning af danske komponister og musikere fra Esbjerg Ensemble.

New Music Days sætter fokus på ny musik - og ikke mindst børn og unges ejerskab over musikken. De medvirkende komponister inspirerer eleverne til at tænke kompositorisk, hvorefter de overlader alle kreative beslutninger og valg til eleverne selv. Med samarbejdet kan musikskoler, musikere og komponister udveksle erfaringer og kompetencer og komme tættere på målsætningen om at præsentere flere musikskoleelever for nye musikalske verdener.

New Music Days udspringer i Nordic Music Days, som blev afholdt i september i år i København. Siden 2012 er New Music Days blevet afholdt én gang om året i forbindelse med Spil Dansk Dagen, først i København, siden i Kolding og i år i Esbjerg.

New Music Days d. 30. oktober 2015 kl. 17
Konservatoriets koncertsal, Esbjerg
Gratis Entré

Læs mere om New Music Days og koncerten her.