Musikmaraton på RAMA festival 2013

Den 6. april slår Det Jyske Musikkonservatorium dørene op til Rama Festival 2013 – et overflødighedshorn af mini-koncerter fordelt over 11 scener, 14 timer og stort set alle tænkelige musikalske genrer.

Kvalitet og mangfoldighed er i højsædet, og programmet spænder over rock, jazz, klassisk, elektronisk og ny kompositionsmusik. Vi peger på et par af programpunkterne herunder, det omfattende, samlede program med mere end 50 koncerter kan downloades her. 

Sebastian Edin og Jens Settergren: Sonic Sculpture. Torvet kl. 13-23
Dagen igennem kan man opleve en akustisk, kinetisk lydskulptur, som gennem forskellige tilfældighedsoperationer står i kontinuerlig forandring. Lydskulpturen er udviklet i løbet af en workshop ved Kunsthal Aarhus under ledelse af den libanesiske lydkunstner Tarek Atoui.

Mikkel Egelund Nielsen: Nu-Tidlig. Kammersal kl. 15
Den klassiske guitarist Mikkel Egelund Nielsen udforsker grænselandet mellem renæssance- og ny klassisk musik. Til koncerten opfører han stykker af to af de mest kendte renæssancekomponister inden for lut- og guitarfamilien samt to uropførelser af henholdsvis Jonas Asplund og Christos Farmakis, komponeret specielt til lejligheden og koncertformen. 


Foto: Mikkel Egelund Nielsen 

Mads Engell: Til min mixer. P-kælder kl. 15.05
Der bliver budt på udlevelse af indre orgasmer, gemmeleg med stilheden og udforskning af rum, når Mads Engell går på scenen med mixer og maskiner. Værket er delvist improviseret og bliver fremført på bl.a mixer, sampler og tonegenerator og breder sig ud over hele frekvens-spektret i en anerkendelse af forskellige psykosomatiske reaktioner på bestemte toner.

Komponistklassen præsenterer. P-kælder kl. 16
Rama giver et indblik i et lille udpluk af, hvad Det Jyske Musikkonservatoriums komponistklasse har arbejdet med det sidste år. I P-kælderen præsenteres:
Jens Peter Møller: Trip hazards (2012) for trombone, saxofon & cello
Kaj Duncan David: Piece for trombone & electronics (2012)
Gorm Askjær: Construction I (2012) for klarinet
Medvirkende: Anders Abelseth, saxofon, Christian Tscherning Larsen, basun, Emilia Makowka, cello og Ida Fuglerud, klarinet.

DIEM Elektro – biograf. Lille sal kl. 16.30
Konservatoriets elektroniske linje DIEM Elektro indretter Lille sal til en biograf og viser film af Krishve (Kristian Hverring), Thomas Wernberg og Walking Mermaid.
16.30: Krishve: 1 + 1 = 3 [30 sekunder] – En film om et eksperiment
17.00: Wernberg: 'Erosion' + 'I Can Hear the Ice Melting' 
17.30: Walking Mermaid 

Krishve: Den Sorte kælder. P-kælder kl. 18
Det bliver dybt, råt og fugtigt, når Krishve indtager P-kælderen. I anledningen af Dansk Komponistforenings 100-års fødselsdag blev Kristian Hverring inviteret til at skabe ny musik til Den Sorte Diamants 12-kanals højttalersystem. Denne kælderkoncert er opstået ud af det bestillingsprojekt, og her spiller han bastarderne, de svagt begavede søskende; for støjende og liderlige til at kunne leve i Diamanten.

Foto: Krishve

Göran: den tredje hjärna 1996. P-kælder kl. 18.30
”Den tredje hjärna 1996” er et værk for trommemaskine og manipulerede sinustoner af Sandra Boss og André Falsig, som sammen udgør ”Göran”. Værket udforsker minimale klanglige udtryk og forandringer i rummet (og universet). Et spil mellem at arbejde med og imod rummets egen akustik. Rummets egenresonanser støder sammen med transiente lyde i det opstillede sekskanals lydsystem.

Komponistklassen: Late Night Concert. Lokale 222 kl. 22
De komponiststuderende en præsenterer en aftenkoncert med noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt - og alt derimellem. Programmet byder på:
Allan Gravgaard Madsen:  Weiß. Schwarz. Blau. For klavertrio
Gorm Askjær: Construction I. For klarinet
Jan Flessel: Saitentanz – ny version for solo bratsch
Kaj Duncan David: Piece for trombone & electronics
Loïc Destremau:”Qui ta’r le Sjælo? For guitar og cello
Medvirkende:
Christian Tscherning Larsen, basun - Emilia Makowka, cello - Mikkel Schreiber, bratsch - Ida Fuglerud, klarinet - Tim McVeigh-Pedersen, guitar - Trio Colore: Sofie Thorsbro, violin, Benedikte Borum, cello, Xenia Frederiksen, klaver.

Alle koncerter på RAMA Festival er gratis. Festivalen foregår i Musikhuset Aarhus og på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Se det fulde program her.

Der varmes op til RAMA Festival med PræRAMA koncerter på udvalgte spillesteder i Aarhus i dagene 2.-5. april. Se programmet her.