Moderne klassikere udfoldes over tre mandage

Som en del af Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums kammermusikserie ’Mestre på Mandage’ præsenteres tre arrangementer, hvor en række af det 20. århundredes grænsebrydende komponisters værker udfoldes.

Af Mie Petri Lind

’Mestre på Mandage’ er Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Københavns højtprofilerede kammermusikserie, som 15-20 gange årligt præsenterer både studerende, lærere og internationale gæstekunstnere. I løbet af de næste par måneder sætter serien fokus på nogle af de ”klassiske” avantgardeværker fra det 20. århundrede over tre mandag aftener.

Hov, hvor er noderne?!

Det første arrangement finder sted mandag den 15. februar under overskriften ’Hov, hvor er noderne?!’
Her giver mezzosopran Helene Gjerris en koncertforelæsning om to af det 20. århundredes grænsebrydende værker for solostemme, nemlig John Cages Aria og Luciano Berios Sequenza.

Helene Gjerris gennemgår de to partiturer og fortæller om, hvordan man som sanger kan fortolke de grafiske notationsformer. I løbet af koncerten opføres begge værker i deres helhed.

Side 6 i Aria af John Cage. © 1960 by Henmar Press Inc.

Berio, Kagel og Xenakis 

Ved seriens andet arrangement vil en række studerende fra DKDM opføre værker af tre moderne klassikere; Berio, Kagel og Xenakis.
Koncerten finder sted mandag den 29. februar og på scenen står José Valente, accordeon, Stefanos Sokianos Damgaard, saxofon, Aaron Mattock og Aikaterini Anagnostidou, slagtøj, Babett Hartmann, cembalo m.fl.
Programmet byder på Berios Sequenzaer for accordeon og saxofon samt kammermusik af Mauricio Kagel og Iannis Xenakis.

Inden koncerten, kl. 17.30, byder DKDM indenfor i publikumsakademiet – et nyt tiltag i sæsonen 2015/16 hvor publikum inviteres indenfor til foredrag og musikermøder ved udvalgte koncerter. Her er der lejlighed til at høre musikformidlere og undervisere ved konservatoriet fortælle om komponisterne og værkerne. De unge musikere, som fremfører musikken, vil fortælle om det krævende indstuderingsarbejde og deres oplevelser med musikken. Foredrag og mødet med de unge musikere foregår på koncertdagen fra kl. 17.30, og der er mulighed for at købe en bid mad (buffet) i konservatoriets kantine inden koncerten kl. 19.30. 

Ved arrangementet den 29. februar er det professor i komposition, Niels Rosing Schow, der er vært.
Der er begrænset antal pladser til publikumsakademiet og tilmelding er påkrævet.

Berio, Cage og Stockhausen

Mandag den 4. april løber det sidste arrangement i Moderne Klassikere-serien af stablen.
Denne aften sætter studerende ved DKDM fokus på de tre avantgardistiske komponister Berio, Cage og Stockhausen, af hvem der opføres kammermusik og soloværker.

På scenen står Kristina Socanski, Hugo Selles og Manuel Esperilla klaver, Lorenzo Colombo, Marta Soggetti og Aikaterini Anagnostidou, slagtøj, Peter Navarro-Alonso, orgel, José Valente, accordeon og Clovis Dethier, guitar.

Også denne dag er der mulighed for at deltage i DKDMs publikumsakademi kl 17.30. Denne eftermiddag er det lektor i musikhistorie Thorkil Mølle, som er vært og tilmeldingen er åben fra den 4. marts kl. 9.00.

MODERNE KLASSIKERE I:III
Mandag d. 15. februar 2016 kl. 19:30 - 21:30
Ny Sal, Rosenørns Allé 22
Gratis adgang, men begrænset antal pladser 

MODERNE KLASSIKERE II:III
Mandag d. 29. februar 2016 kl. 19:30 - 21:30
Studiescenen, Rosenørns Allé 22
Gratis adgang 


MODERNE KLASSIKERE III:III

Mandag d. 4. april 2016 kl. 19:30 - 21:30
Studiescenen, Rosenørns Allé 22
Gratis adgang