LYDWERK tænder for lyden i Danmark

Fredag den 4. februar åbner lydkunstplatformen LYDWERK. Det sker i Møllegades Boghandel på Nørrebro med foredrag, fernisering og musik. SNYK er også involveret i initiativet og opfordrer til at kigge forbi og være med til åbningen, hvor du kan nyde en øl til lyden af god musik.

Aftenen byder på foredrag med kunstneren Astrid Lomholt, der fortæller om sit værk ”Grundtonen i Gladsaxe”.

Senere vil radiomager Tim Hinman fra det radiofoniske magasin Third Ear fortælle og afspille eksempler fra de fantastiske historier, han har formidlet gennem radiomediet.

Denne aften vil der også være eksklusiv mulighed for at lytte til det rå båndmateriale fra Anna Thaulows Third Ear dokumentar "Farfars to liv".

LYDWERK er et nystartet initiativ, der sætter fokus på ny lydkunst og radio i Danmark. Projektet ønsker at skabe dialog på tværs af fagområder og institutioner og inviterer alle kræfter til at deltage. Her udfordres konventionelle lydpraksisser, og der inspireres til nye.

LYDWERK byder dette forår indenfor til en spændende arrangementsrække af foredrag, udstillinger, radiotransmissioner, koncerter og lydperformances med bl.a. lydkunstnerne Jacob Kirkegaard, Morten Riis og Rune Søchting, tonemesteren Jesper Andersen samt radiofolkene Tim Hinman og Anna Thaulow.

Læs mere om projektet på hjemmesiden: www.lydwerk.com, hvor der også er information om fremtidige arrangementer. Her kan lydentusiaster og andre nysgerrige læse om nye tendenser inden for lydkunst, og man opfordres til at bidrage med egne lydværker.¨

Tidspunkt og sted

Møllegade Boghandel, Møllegade 8A, 2200 København N
Fredag d. 4. februar kl. 19-22

LYDWERK består af Sara Plinius (studerende ved Det Fynske Kunstakademi), Lucia Odoom (Radiovært på Det Elektriske Barometer P3) og Jan Høgh Stricker (stud.mag. i Moderne Kultur og tilknyttet P1) i samarbejde med SNYK, Møllegade Boghandel, Universitetsradioen, Overgaden – Institut for Samtidskunst

Læs artikel i Dagbladet Information "Kampen for at lave radio - af høj kvalitet"